跳至

首頁

尾頁

大宅

一直有諗過自己及帶對仔囡返教會,2歲半及1歲。但因此不知道甘細個可否返,又不多清楚應該去天主教or基督教(sorry 我本人未有信仰),如果沙田or火炭有教會返嗎?一拖二又不可以去甘遠,多謝大家~~~

大宅

回覆:mobimobi 的帖子

沙田好多教會架,第一城浸信會係浸信會小學,星期日崇拜有唔同時段tim,緊有一個時間arm你。另外都會廣場口個度好多層都係教會。我地同bb由佢4個月起就一齊返崇拜了,小朋友可以上主日學。

大宅

引用:沙田好多教會架,第一城浸信會係浸信會小學

原帖由 whiskym 於 12-12-30 發表
沙田好多教會架,第一城浸信會係浸信會小學,星期日崇拜有唔同時段tim,緊有一個時間arm你。另外都會廣場口 ...
Thanks~
小朋友甘細個去到是否同大人一齊架?
甘如果一拖2會否好麻煩架?我怕煩到隔離D人呀~~
是否不用人帶,自己入去就得架?
不好意思,好多問題Tim

大宅

回覆:mobimobi 的帖子

教會會有d bb房,俾媽媽同小bb口係另一間房度聽道,唔怕嘈住人。但係我自己都係同bb一齊口係禮堂度聽,so far可能因為佢係小bb,都ok.佢唱詩環節,就最開心,之後講道時間就扭下,俾個奶嘴佢就訓左。帶既野就係一般出街野,帶唔帶車就視乎搭車情況同你間教會空間大唔大。如果小朋友一兩歲可以同其他小朋友一齊上主日學,聽下聖經故事咁

別墅

回覆 mobimobi 的帖子

mobimobi,

沙田圍呂明才小學都有, 星期日10:00-11:30, 小朋友有兒童祟拜及AWANA, 好好玩! 可以考慮

Chiomama

大宅

引用:回覆+mobimobi+的帖子 mobimobi,沙田圍呂

原帖由 ChioMaMa 於 13-01-25 發表
回覆 mobimobi 的帖子

mobimobi,
我有興趣帶 歲半 小朋友返,其實使吳使人帶返教會? Thanks!

男爵府

我兩個女女都係沙田圍呂明才返咁呀!真係好好玩,又好開心~

大宅

引用:Quote:原帖由+ChioMaMa+於+13-01-25+發表回

原帖由 leungpepe 於 13-01-29 發表
我有興趣帶 歲半 小朋友返,其實使吳使人帶返教會? Thanks!
每間教會都會歡迎及接受新朋友咖,
唔一定要有熟人介紹的。
我每個星期日早上也同個仔去沙田文禮路嗰一間沙田神召會度,大人同細路分開兩邊各自有崇拜。

別墅

回覆 ChioMaMa 的帖子

Hi Chiomama,
可唔可以pm 沙田圍呂明才小學, 兒童祟拜及AWANA的聯絡俾我, 定係直接walk in 就可以?
我想農曆年後 就帶仔仔去. thank you so much.

大宅

引用:我兩個女女都係沙田圍呂明才返咁呀!真係好

原帖由 FI_ON 於 13-01-29 發表
我兩個女女都係沙田圍呂明才返咁呀!真係好好玩,又好開心~
你好!我想帶小朋友今個星期曰返,請問正確位置是否沙田圍呂明才小學? Thanks!

男爵府

回覆 leungpepe 的帖子

係呀~妳9:45到沙田圍呂明才小學,門口有個接待處架,同佢地講話想試下返崇拜...

複式洋房

沙田都會廣場15樓的以琳教會都不錯啊,我阿B出世後我就帶佢去啦,細個時可以去育嬰房聽,唔驚吵到人。大一點可以去PLAYROOM玩,有好多玩具俾佢玩的,再大的又可以去主日學學唱歌,聽故事。大家都好友善的

首頁

尾頁

跳至