母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

帶咗個大嘅出去,結果屋企人幫手連餵左兩餐樽,我係全埋身,好少餵樽,今日連餵兩支覺得個仔再埋番身好似啜耐左,好似要補番之前無啜咁,大家有無咁嘅經驗?

另外泵出黎好似食得快啲,六安唔夠十分鐘食完,埋身呢排都起碼要十五分鐘,但奶樽我用chu chu十字咀架,係真係佢啜架,點解埋身反而耐咁多

大宅

引用:帶咗個大嘅出去,結果屋企人幫手連餵左兩餐

原帖由 wgcw1210 於 13-01-02 發表
帶咗個大嘅出去,結果屋企人幫手連餵左兩餐樽,我係全埋身,好少餵樽,今日連餵兩支覺得個仔再埋番身好似啜 ...
BB幾大呀………我個BB就黎一個月,因為我要出街覆診,BB要留下比屋企人幫,我本身全人奶,結果要泵出餵………唔知到時点呢??

子爵府

好媽媽勳章

fongkpk 發表於 13-1-2 21:59
BB幾大呀………我個BB就黎一個月,因為我要出街覆診,BB要留下比屋企人幫,我本身全人奶,結果要泵出餵…… ...
我個仔就黎五個月, 不過我唔知佢真係好似想啜番夠本定係點, 不過佢好細我都用過樽餵, 只要佢肯, 不時餵下都好... 無咁痴身...

男爵府

引用:帶咗個大嘅出去,結果屋企人幫手連餵左兩餐

原帖由 wgcw1210 於 13-01-02 發表
帶咗個大嘅出去,結果屋企人幫手連餵左兩餐樽,我係全埋身,好少餵樽,今日連餵兩支覺得個仔再埋番身好似啜 ...
因為奶樽個奶咀出奶快d, bb容易啲飲,所以飲得快。埋身食bb要用多啲力吸,而且bb一定鍾意痴住媽媽,有時食飽都仲繼續啜,人肉奶咀

子爵府

回覆:wgcw1210 的帖子

我個仔埋身要食30-40mins (both side)先夠飽,臨瞓果餐用樽8安10mins飲曬!我估係因為我唔夠奶所以佢要啜耐D先夠飽。

子爵府

好媽媽勳章

RibbonLovers 發表於 13-1-3 00:11
因為奶樽個奶咀出奶快d, bb容易啲飲,所以飲得快。埋身食bb要用多啲力吸,而且bb一定鍾意痴住媽媽,有時食 ...
即係話有時啜係無料到唔係食緊奶? 我一見佢唔啜我會拎開, 佢自己繼續瞓, 無諗過啜緊都可以無料到

男爵府

wgcw1210 發表於 13-1-3 22:59
即係話有時啜係無料到唔係食緊奶? 我一見佢唔啜我會拎開, 佢自己繼續瞓, 無諗過啜緊都可以無料到
...
基本上只要佢有啜就會出奶, 佢就有飲到奶. 但BB好多時肚餓, 一開始會飲得快D, 之後食飽飽都未必肯放口, 0係度嘆奶

子爵府

好媽媽勳章

RibbonLovers 發表於 13-1-4 13:16
基本上只要佢有啜就會出奶, 佢就有飲到奶. 但BB好多時肚餓, 一開始會飲得快D, 之後食飽飽都未必肯放口, 0係 ...
嘆奶... 見到呢兩個字, 諗起個仔嗰冧樣... 笑左出黎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊