論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係咪真架?Agent fee會加到過萬!

子爵府

引用:係咪真架?Agent+fee會加到過萬!

原帖由 Fannysamuel 於 13-01-03 發表
係咪真架?Agent fee會加到過萬!
No , never heard this.

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

複式洋房

謝謝回覆!佢仲講到傾左好耐,就快拍板!我呢2、3年無咩留意,而家又要揾姐姐,差d比佢大到……

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

回覆:Agent話申請海外菲傭將會實施唔使每月還錢,筆錢會轉架到申

我個agent話工人唔係唔駛比,但比嘅數目會少過目前好多,其餘嘅就轉移到僱主身上

大宅

引用:我個agent話工人唔係唔駛比,但比嘅數目會

原帖由 HappyDay2008 於 13-01-03 發表
我個agent話工人唔係唔駛比,但比嘅數目會少過目前好多,其餘嘅就轉移到僱主身上

...
Yes! They need to pay 10% of a monthly salary. That is only 400, the remaining will be borne by employer.if your agent didn\'t tell you that, you are trapped

複式洋房

多謝2位回覆!我聽到係咁上下,請問係咪短期內實行呢?
如果係,申請得黎3個月後姐姐出左Visa佢都唔會黎啦(知道新例平甘多)!跟住我再揾另一個咪要比新費用同再等多3個月?

侯爵府

回覆:Fannysamuel 的帖子

我想話 一日冇正式公佈 一日都唔好信agent

複式洋房

之前用開既agent淨做印,今次想用菲。今日去屋企附近間問下即刻比佢嚇親,所以上黎請教各位。

大宅

回覆:Agent話申請海外菲傭將會實施唔使每月還錢,筆錢會轉架到申

我都問過agent呢個問題,佢話菲國係傾緊呢樣嘢,而家未落實,如果落實後係會將呢筆錢轉嫁僱主身上!即係菲姐唔駛比agent fee或者只係比少少就可來港工作。到時佢地唔駛揹債喺身,工作可能更加

\\(^o^)//

複式洋房

咪係!隋時做兩做就走,佢唔駛點揹債,我地就幇佢揹。唔通又要諗番印?

大宅

下,甘如果落實,甘我地真係唔洗請工人啦,邊有甘多錢請

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我有聽聞過

伯爵府

回覆:Ah-Faye 的帖子

揾鬼請,咁貴,叫佢地留在菲國做妃子吧!

大宅

今日問我家公主,佢都話聽過,仲好緊張問我係咪落實咗:;pppp:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都痴線,個個僱主要同佢孭數,咪盞哩啲賓冇動力打好份工,再講,菲國有咩質素保證佢哋輸出嘅係佳品? 極品就見唔小:;pppp: 換幾個極品,每個接近成皮嘢,香港僱主破產都似,佢以為佢哋啲工人鑲鑽呀:;pppp:

首頁

尾頁

跳至