論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

姐姐超級怕凍,每晚食飯都自制一碟新鮮辣椒(最少三隻)+豉油....食到自己“sisi “聲!係屋內又著到好似出街咁多衫. 瞓覺都著住冷衫+被冚過頭!!!JM們既姐姐係咪一樣?最慘係佢凍識著衫,但唔會幫我3歲半既女加衫囉!凍熱都係著同樣既衫

大宅

尋晚見到菲姐沖完涼出來around 20:30.... 佢坐係床度, 直頭戴冷帽+手套

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我工人今日在屋企都戴晒冷帽同著兩條長褲

男爵府

no...my maid (indon) only wear T short and jacket at home..very strong woman..

男爵府

haha, should be T-shirt and jacket

大宅

我姐姐都超怕冷.瞓覺都要著冷衫.

子爵府

完全一樣,都係咁瞓覺。都係餐餐要剪幾條辣椒浸豉油。只揀最貴豉油買,我屋企豉油大約5-7日一枝,但係我次次食飯啲餸係冇乜豉油嘅。

大宅

回覆 PonyMom 的帖子

印尼人係好怕凍, 佢哋來自熱帶嘛 呢個天氣, 我姐姐要著四件T加一件羽絨褸, 屋企己經無開窗喇....

至於我BB, 佢好醒會摸手仔腳仔先決定加唔加衫. ..

別墅

回覆:yipdingdong 的帖子

摸手仔腳仔e樣野,講極都唔記住!再唔係只係摸一次就算

水晶宮

菲律賓都有D地方,冬天係好凍架.
我工人鄉下就係啦.
不過,佢都係怕凍既人,
所以,成日逼我囡著好多衫.
有時,佢幫阿囡著完,我就偷偷地除番

男爵府

陪月勳章

回覆:姐姐超級怕凍,你地既姐姐係咪一樣?

我工人都怕凍,但佢沖完涼可以著短袖衫,我問佢唔凍咩,佢話凍所以關晒屋企所有窗,最大問題係佢傷風緊。

子爵府

畀面勳章

我工人唔怕凍,係太太怕凍

別墅

可能佢地真係吾習慣,我個海外飛姐來左一個月,岩岩我見到佢2隻手有一塊一塊的紅印,我問佢佢話d水凍,凍傷手了@@我家廚房係冇裝熱水的,見到佢手咁樣,又吾知講咩好,唯有問佢點解吾戴手套?佢話戴住手套做家務仲ok,但有好多時候係不方便戴住手套來做的,因為做不乾淨。唉〜我都吾知講咩好。

大宅

我個都係,佢會用d彊仲水飲,所以我買餸時都特別買多d俾佢,佢地都好慘ga,怕凍係正常,不過唔會幫3歲半既女加衫囉,我就一定

複式洋房

第一年來時十八度都好似凍到快要死,一年後嘅今日响我屋企經過“補身“同儲起咗厚脂肪之後,十度都話一啲都唔凍!

大宅

引用:姐姐超級怕凍,每晚食飯都自制一碟新鮮辣椒

原帖由 Ryouchan 於 13-01-04 發表
姐姐超級怕凍,每晚食飯都自制一碟新鮮辣椒(最少三隻)+豉油....食到自己“sisi “聲!係屋內又著到好似出街 ...
Exactly same

大宅

BK Milk勳章

我個姐姐反而唔係好怕凍一嚟我哋屋企係向西比較暖,二嚟成日提佢著衫、蓋被,佢永遠都話:得喇太太,唔係好凍啫。佢出親街都提佢幾多度要著多件衫,佢就話夠喇,著咗件長袖衫就夠喇,再著會好熱喎。但次次落到街都聽到佢凍到聲,仲話真係好凍呀!

大宅

BK Milk勳章

我覺得佢貪靚唔想著到成隻糭就真。

別墅

引用:我覺得佢貪靚唔想著到成隻糭就真。

原帖由 ckyannie 於 13-01-04 發表
我覺得佢貪靚唔想著到成隻糭就真。
尤其是放假,上次11,12度佢竟然唔著外套,只係著冷衫+頸巾,返黎時見佢凍到面都青!大姐呀,佢要幫我湊囡㗎,但每次放完假都病病地咁款!果晚仲一定會扯超級鼻鼾,嘈到我瞓唔到!P.S.我姐姐經常扯鼻鼾,搞到我瞓唔好!最神奇係亞囡竟然無俾佢嘈醒,但第二日就會有熊貓眼

大宅

我個姐姐有晚問我, 香港幾時係夏天(佢係海外菲)

我話香港有春天,3月啦。。

有時屋企太凍下晝冇嘢做我都比佢係房暖下, 費事佢企出來廚房凍到死死下:;pppp:

首頁

尾頁

跳至