親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆 pekkle321 的帖子

我全部在百年唱, 因香港好多銀行冇馬幣, 但好難講唱幾多, 我個trip就唱rm 1500, 用剩 rm 2xx, 冇買嘢

大宅

回覆 hobby 的帖子

hoddy, 多謝分享...你既資料好有用呀~~~

我老公好怕污糟, KSL hotel 5星都咁poor... 我仲可以揀邊間呀??
原先諗住新山架, 因為想1日legoland , 1 日kitty town + little big....
依架點算好????
有冇新山邊間Hotel好D? clean d?
OR 唔住新山???
但就要2日來回SG to 新山???

大宅

回覆 mikihouse 的帖子

搭車會用好多時間 ... 過關都要半小時 ...
可以去以下個web check 吓, 睇吓有冇其他酒店好啲?
www.tripadvisor.com

mikihouse  唔該晒, hobby  發表於 13-1-7 14:13

大宅

just a friendly reminder,

Hello Kitty Land, The Little Big Club
Opening Hours

Monday to Sunday from 10.00 am to 6.00 pm

Closed On

Tuesday except during school and public holidays

Legoland
closed on wednesday

記得帶傘

大宅

請問邊度可以check到SG school holiday/public holiday??
同埋, 馬來西亞的school holiday/public holiday??
有冇link or web site?
我會6-11 Feb 去...

Imagist  yahoo  發表於 13-1-7 14:43

大宅

KSL HOTEL check out 係12:00? 咁我可唔可以check out 左, 但行李仲寄存係hotel?

寄存係KSL hotel安全嗎?
我打算check out 後會去kitty town and little big, 但又唔想帶埋行李....
我可以點安排好D?

Imagist  可以架! 我最後果日都係check out完再寄存行李先去hello kitty town!  發表於 13-1-7 19:25

大宅

回覆 mikihouse 的帖子

另外, 想知KSL 果商場, 多唔多野行?
多唔多野食啱小朋友?
商場幾點收?
雜唔雜? 因為有幾個人都同我講, 新山治安唔好, 要小心....

有冇商場URL?

Imagist  好多野睇, 好多人(聖誕假期), 治安都ok!  發表於 13-1-7 19:26

大宅

回覆:mikihouse 的帖子

應該可以check out再寄存行李

大宅

酒店個website已經有埋商場個link,食不用擔心,商場好似收10點或10點半

大宅

我都有朋友叫小心不要晚上周圍走,自己去完又不覺有問題

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:馬來西亞 The Little Big Club, Legoland, KSL Hotel 及新加坡 小小分享

想請問包車由機場去KSL幾錢呀?係邊度訂呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:想請問包車由機場去KSL幾錢呀?係邊度訂呀?

原帖由 hellohelloruby 於 13-01-07 發表
想請問包車由機場去KSL幾錢呀?係邊度訂呀?
由 Rm $150-$220 都有,周圍問下啦

大宅

引用:補相+ +

原帖由 hobby 於 13-01-06 發表
補相
這個浴缸真太爛。

大宅

引用:另想問玻紙在港唱,咁馬幣在新加坡機場唱嗎

原帖由 pekkle321 於 13-01-07 發表
另想問玻紙在港唱,咁馬幣在新加坡機場唱嗎?用港紙唱嗎?大約要唱幾多?thx

...
我係新加坡機場唱馬幣。1:2.6

大宅

回覆:hobby 的帖子

想問下little big club有冇barney 同thomas公仔賣?我想預計下唱幾多錢好!

Imagist  hello kitty and the little big club既公仔野全部喺地下果層買的,我見唔係好多款  發表於 13-1-8 01:21

珍珠宮

thank you~ 打算復活節帶埋囡囡去新加坡, 果陣佢2歲4個月, 可能little big club比較岩佢? 但又想去埋legoland啊~ 住新加坡去2日好似麻煩左d...... 點取捨好呢?
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

睛靈勳章

hobby

多謝你詳細解答!!!

大宅

引用:thank+you~+打算復活節帶埋囡囡去新加坡,+

原帖由 小寶貝兒 於 13-01-08 發表
thank you~ 打算復活節帶埋囡囡去新加坡, 果陣佢2歲4個月, 可能little big club比較岩佢? 但又想去埋legola ...
住兩晚新山。慳番乘車,過關時間。新山匯水都平啲啦。

大宅

回覆 pekkle321 的帖子

好少嘢賣, 仲唔係幾吸引

大宅

回覆 小寶貝兒 的帖子

去legoland 影吓相都唔錯, 小朋友細可以玩的不多, 我囡囡都是剛3歲1個月, 可以俾佢自己玩的得driving car (junior) 好慢好安全; 你們就可以同佢一齊搭船, 小火車, 高塔, 睇4d, 嗰度仲有公園 (有滑梯嗰啲), 熱就可以到室內砌lego, 依家小朋友不用俾錢, 抵玩呀, 一日時間都好快過

小寶貝兒    發表於 13-1-9 08:37

首頁
12345...8

尾頁

跳至