親子旅遊

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

減齡達人勳章

打算2月中去新加坡
1) 阿囡10歲, 請問Sentosa 同USS是一日可玩晒嗎?
2) 可在香港買定門票 ? (Sentsa and uss)
3) Duck Tour 值得玩嗎? 聽聞有點悶 !

peachtea  一定要玩"LUGE & SKYRIDE"  發表於 13-1-10 11:59
mikihouse  sentosa 又可以玩到大半日  發表於 13-1-7 10:42
mikihouse  USS 可以玩到1日架, 如果個日多人要排隊, 1日都玩唔晒全部野...  發表於 13-1-7 10:42

公爵府

回覆:打算新年到新加坡自由行~揮手區

我16號去呀, 2個大人, 主打去Legoland!!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我2月10~16去, 主打 LEGOLAND, HELLO KITTY LAND, USS, ZOO, S.E.A, SENTOSA

我預 LEGOLAND + USS 都會玩到收館.

門票我暫時未買, 做下搜集先.

暫時只BOOK了HOTEL + AIR TICKETS

YuiYui117  我都想plan去SG再去Legoland,請問你是SG去MYS?咁係MYS邊個機場走?  發表於 13-1-15 12:36
mikihouse  你SG 同新山book 左咩hotel呀?  發表於 13-1-7 11:01

瑪瑙宮

好媽媽勳章

回覆:打算新年到新加坡自由行~揮手區

我 Feb 7 ~ 15 , 主打legoland , hello kitty land + USS

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章

回覆 starz~ 的帖子

我也會新年去新加坡
你會住邊間 hotel?

男爵府

減齡達人勳章

回覆 moonychan 的帖子

HI MOONYCHAN,

你好,

我的行程同你差不多, 請問你 Sentosa + USS, 你會一天去晒/ 分2天 ?

我又想第一天住在 sentosa, 第2天玩 uSS 全日, 但酒店超貴.

門票好似在香港買定好, D, 見有人去到先買, 當天四買不到~

男爵府

減齡達人勳章

回覆 chickenwing2006 的帖子

HI CHICKENWING2006,

請問你在那裡訂 LEGOLAND TICKET AND uss TICKET?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Sugar_fax 發表於 13-1-7 10:20

HI CHICKENWING2006,

hi hi ..... 未訂呀, 可能會用 toyrus 70% 買 ticket , 睇下遲 d 點

公爵府

引用:+本帖最後由+ShannaMaMa+於+13-1-7+10:17+

原帖由 ShannaMaMa 於 13-01-07 發表

回覆 starz~ 的帖子
我其實12年既新年先去完Singapore, 上次就住Ritz Carlton, 不過今次想去Legoland, 所以又去! 今次住W Sentosa

mikihouse  W sentosa, full name 係咩?  發表於 13-1-7 10:59
mikihouse  你book 巳左W sentosa? 幾錢晚?  發表於 13-1-7 10:39

大宅

我都會新年去Singapore + 新山 - 主打legoland + kitty town + little big. (6-11 Feb)
暫時只hold 左機票...

SG Hotel 想book sentosa d hotel, 有冇好推介啱小朋友family????
sentosa d hotel 咩價? 邊間最平?

新山都想住1-2days, 因為想1日玩legoland, 1日玩kitty town + little big, 有冇好hotel推介啱小朋友family????

其實, 依架好多野都唔清楚, 仲一舊雲咁....雖然之前已去過SG, 但跟團咩都唔洗理, 但今次自由行就要plan 好D....

大宅

chickenwing2006 發表於 13-1-6 23:50
我 Feb 7 ~ 15 , 主打legoland , hello kitty land + USS

chickenwing2006,

新山你住邊間hotel?

男爵府

減齡達人勳章

你們去 sentosa and Uss, 會玩一天 or 分2天玩??

大宅

回覆 Sugar_fax 的帖子

我會分2日, 因為上次1 日玩唔晒USS, 仲要連USS只玩到大半, 冇時間玩sentosa...
同埋, 我應該係初一去USS, 因為預SG 大部份野唔開, 去唔到其他地方玩, 除左樂園同入邊既食市....

男爵府

減齡達人勳章

在 sentosa 住邊間酒店方便入園內玩或者去 USS?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:chickenwing2006+發表於+13-1-6+23:5

原帖由 mikihouse 於 13-01-07 發表
chickenwing2006,

新山你住邊間hotel?
KSL mouth:mouth:mouth:

大宅

引用:Quote:原帖由+mikihouse+於+13-01-07+發表c

原帖由 chickenwing2006 於 13-01-07 發表
KSL
Good luck

大宅

問左個agent佢話新山最好係KSL, 其他更差喎...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

mikihouse 發表於 13-1-8 10:54

問左個agent佢話新山最好係KSL, 其他更差喎...

近日惡評如潮 ...... CNY 我怕仲衰 D tim 呢

男爵府

睛靈勳章

我easter先會去。

想問下大家會去duck+singapore flyer?

上網訂係s$53。  低嗎? 但網上訂又要charge visa fee。還是去度才買?

大宅

我睇你地D comment and booking.com comment, 我都好驚...
不過, 唔住一晚, 就要花好多時間來回SG and 新山....

我會係新年前住KSL... 希望會好D...
同埋, 到左新山唔用visa 比錢, 避免比人盜用visa...

我好多野都未plan....仲未book SG hotel

想問下你, KSL superior room, 係唔係queen bed? 可唔可以瞓到2大2小?

首頁
12345...15

尾頁

跳至