夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

熊仔貓 發表於 13-1-9 00:50
其實係咪除左離開就無其他路可以行 其實由我生左b之後我地關係好左好多,嘈都嘈少左好多好多… ...
結婚生仔 唔係用一般天真既想法 唔係愛情飲水飽 你飲水飽你個bb都唔飽啦..
講真 生過仔既女人最實際 有得揀 我寧願揀個有錢比我但有第三者 好過要個廢柴唔上進既老公啦..
2年真係唔係好多 唔好咁天真啦 咁既男人靠唔住架,,
我老公都係獨仔 佢亞媽都好寵佢 成日發脾氣 但從來未打過我...只會打衣櫃
又唔上進又懶又會打你既男人 你真係覺得佢愛你咩?? 佢愛你就會想比最好既你..更加唔會打你啦
唔好咁天真啦 幾句甜言密言就氹到你

子爵府

回覆:咁辛苦為乜?好想放棄…(超級長)

唔好話郁手,佢講"呢度我屋企唔係你屋企。你邊個都唔係!"已經要爆佢啦痴筋

大宅

Del

Del

大宅

回覆:熊仔貓 的帖子

唉…係咪一定要跟住這種男人,樓主讀到書,大有前途,mouth:而家有左,有咩打算。

別墅

陪月勳章

你又要話佢唔好,班姊妹話佢廢,你又要一路同佢解釋,想點?老實講,以你依家咁嘅狀態就算佢有小三你一樣死忍,自求多福吧

複式洋房

聽到我都心嗡...其實呢個世界咁大要搵個你值得愛而佢又愛你同你BB唔難!唔好為左一個甘PK既人而白過一世!人生其實好短暫,人生只不過係一埸經歷,一個過程,不要太執著現左,自己同BB一樣可以活得開心精彩!

男爵府

唉,你得個19歲,2年有幾多呀?
做女人係要搵一個可以同自己同甘共苦一生一世既男人呀!佢得咩??假設你有70歲命都仲有50年呀!!你係咪想比佢打足50年呀???你媽咪咁鍚你,佢知道你咁會好傷心架!!
你唔好期望男人會變呀!唔會架!趁後生好好為自己同個b諗吓啦!!!

禁止訪問

回覆:熊仔貓 的帖子

大宅

首先揾屋企人幫手湊B,然後讀番書,出嚟做嘢養B自力更生。 你走咗無得番轉頭果個係佢唔係你! 不過你帶佢去見社工俾個機會佢去改都好嘅,但係唔成功就要決斷D。

大宅

引用:多謝各位既意見,每一個留言我都有睇,其實

原帖由 熊仔貓 於 13-01-10 發表
多謝各位既意見,每一個留言我都有睇,其實佢幾愛我我自己心裡都有數…加上我係同佢家人一齊住,有啲都對我 ...
雖然我唔認同你做法,但我都真係覺得你,有勇氣,識得講條路自己揀就自己咩反,我欣賞你呢點,仲有,雖然你人仔細細,但母愛卻不少,加油,好多人只會用自己把尺去度人,你信自己就得啦,只要記住路係自己揀就得

別墅

引用:Quote:原帖由+李大嫂+於+13-01-07+發表唔明

原帖由 熊仔貓 於 13-01-07 發表
可能因為初戀掛…而且我又容易心軟…成日朝早嘈完之後夜晚佢一定會氹我…仲要係抗拒唔到個隻,姐係會買埋我 ...
得老公戈都系咁;(所以我離吾開
其實我同你都幾似下

晞晞8個半月啦...你要健健康康啊

別墅

阿妹,不過奢望自己可以改變到個男人,憑佢既說話同行為,可知呢個人跟唔跟得過!點都好,BB都有了,萬大事都要找出個對BB最好的出路,祝福你

大宅

Del

Del

大宅

引用:Quote:原帖由+熊仔貓+於+13-01-10+發表多謝

原帖由 babyheima 於 13-01-12 發表
雖然我唔認同你做法,但我都真係覺得你,有勇氣,識得講條路自己揀就自己咩反,我欣賞你呢點,仲有,雖然你 ...
其實我就係撞過板依家唔多信自己啦 所以每個jm講既我都有細心諗過……不過我覺得之前就係太衝動決定啲野先會搞到依家咁(無論係搬過去同佢住定係生b) ……所以依家要迫自己諗清諗楚先可以決定

大宅

我睇完之後。。如果我係你。。由佢打我個一刻我會即刻執野走。。。男人打得你一次就會有第二次。。。再加上佢同大肚婆都打。。簡直係極品!

kin818kin  無錯﹗  發表於 13-1-14 15:56

複式洋房

樓主太愛巨個bf,我地有曬經驗,樓主好難聽入耳。不過樓主妳話如果妳bf有小三,妳會覺得重好d,可以一刀斷?妳連而家都唔舍得放手,妳估巨為左第二個唔要妳,妳會放到手嗎?我怕到時妳真喺“一刀斷”(巨细佬)
不過妳地揾社工傾,傾咩都好,起碼有個人睇住你地两个小朋友,提点你地。祝好運!

複式洋房

明白樓主自細喺一個破碎家庭長大,無乜得到家人嘅愛,媽媽又唔係成日可以見,有心事都唔知同邊個講,細細個搬出黎自己住,自己照顧自己,當遇到一個稍為愛佢嘅男人,以十幾歲嘅人生經驗,一定會死心塌地,全個世界只有呢個男人,明知佢衰打女人無承擔,明知跟住佢捱苦又無幸福,但只要個男人間唔時扮下死狗冧下樓主,樓主又會搵藉口繼續圍住佢團,我感覺到樓主好無助好委屈,唔知可以點,讀書唔多又未有工作經驗,擔心一個人帶住BB無能力,樓主,勸你帶埋BB去搵媽媽幫忙,將所有事一五一十講俾媽媽知,唔洗怕負累媽媽,佢一定會幫你走出困局,(我都係一個媽媽,你媽媽一定會幫你),可能暫時由媽媽出錢放BB去育嬰院,你去學野進修又好,搵工做又好,呢個世界好大,有好多人你未接觸過,工作上嘅滿足感你未感受過,係咪?唔好困住自己喺一個死胡同,如果呢個男人真係會改,可能幾年後,佢有自己工作又有能力照顧你地又有責任感嘅時候,你地再儥前緣囉,或者到時你已經有更好嘅生活唔蘇佢都未定呢,人生有希望架,前路有光明,你有選擇架,一定要自強呀!你得架!

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:樓主太愛巨個bf,我地有曬經驗,樓主好難聽

原帖由 loginnow 於 13-01-14 發表
樓主太愛巨個bf,我地有曬經驗,樓主好難聽入耳。不過樓主妳話如果妳bf有小三,妳會覺得重好d,可以一刀斷 ...
X2

大宅

Del

Del

大宅

Del

Del

首頁

尾頁

跳至