跳至

首頁

尾頁

男爵府

bb成日飲唔晒支奶

我阿陶依家飲緊6oz奶,其實佢一向都唔係餐餐飲得晒全支奶,1日5餐中,可能只有2,3次係飲晒成支,其餘果d,就會凈底2oz甚至3oz都會有,不過前排,佢突然幫我餐餐清,仲飲得好快,我開心到爆....點知,只係維持左2個星期左右,佢又返番轉頭,成日唔飲晒支奶,妳話佢攪咩呀嗱?

會唔會係唔like milk? 我要開始俾米糊代一餐奶? 定佢熱氣,唔想飲,我要1wk開2,3次開奶茶過佢飲會好d????(依家係1wk1次)

男爵府

Re: bb成日飲唔晒支奶

皇阿米 寫道:
我阿陶依家飲緊6oz奶,其實佢一向都唔係餐餐飲得晒全支奶,1日5餐中,可能只有2,3次係飲晒成支,其餘果d,就會凈底2oz甚至3oz都會有,不過前排,佢突然幫我餐餐清,仲飲得好快,我開心到爆....點知,只係維持左2個星期左右,佢又返番轉頭,成日唔飲晒支奶,妳話佢攪咩呀嗱?

會唔會係唔like milk? 我要開始俾米糊代一餐奶? 定佢熱氣,唔想飲,我要1wk開2,3次開奶茶過佢飲會好d????(依家係1wk1次)

首先好似開奶茶唔係經常飲喎,under"毛毛今日食乜"個topic,毛媽好似有講過呢個topic...
jerry仔其實都係咁,話就話預備7oz.,其實都唔係每次清得晒,特別係佢開始食米糊之後,bb開始有自己性格,迫到迫唔到佢.只要佢平時玩得,瞓得,又冇舒服,應該唔晒太擔心,一餐飲得少下餐會飲番多d呢. 遲d到bb食好多唔同食物之後,可能仲唔鍾意飲奶......

大宅

皇阿米,
妳都好啦, 我qq平時都係2-4oz, 未試過6oz呀! 不過我見佢仲係肥得得就由得佢囉

男爵府

咪係囉~車莉~如果我阿陶好似qq咁,食咁少都肥就真係無謂,but,我阿陶食得多過妳qq,都無qq咁好肉,當然..我唔係覺得要吹到個bb成個波咁先叫好,but,我想佢食多少少奶囉~佢食6oz都只係咁,佢食少d咪仲咩囉.....
車莉 寫道:
皇阿米,
妳都好啦, 我qq平時都係2-4oz, 未試過6oz呀! 不過我見佢仲係肥得得就由得佢囉

大宅

皇阿米 ,
阿陶好瘦咩? 唔覺喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

皇阿米 寫道:
咪係囉~車莉~如果我阿陶好似qq咁,食咁少都肥就真係無謂,but,我阿陶食得多過妳qq,都無qq咁好肉,當然..我唔係覺得要吹到個bb成個波咁先叫好,but,我想佢食多少少奶囉~佢食6oz都只係咁,佢食少d咪仲咩囉..... [quote]
車莉 寫道:
皇阿米,
[/quote]

me too. I wish my daughter like qq 食咁少都咁好肉. She only drinks 5oz each time (a lot of times she only finished 2 to 4 oz). Sometimes she doesn't even want a drop in the morning. She is not even 14 lbs yet :-(

男爵府

車莉...又唔係瘦,but唔叫肥果隻囉~! 其實依家我覺得佢ok,不過,如果佢又唔飲晒支奶,次次凈咁多,會瘦jer

佢得個長字,睇落去,妳唔會覺得佢"肉騰騰"囉~
車莉 寫道:
皇阿米 ,
阿陶好瘦咩? 唔覺喎

大宅

皇阿米,
嵐嵐都係多數一次過飲唔晒支奶,我都係開六安,有時可以飲晒,但多數都飲剩1-3安,我會半個鐘後再比佢飲,佢會飲晒或剩少少.你都試下呀!

大宅

我個仔少飲咗奶已經成個月喇~~自從月頭去完健康院姑娘話佢超磅, 佢好似自己減肥唔肯飲奶, 依家平均一日飲23oz, 唉!!我已經放棄咗叫佢飲多d,因為佢唔飲迫都冇用.....望佢健康就ok........
皇阿米,
睇相你個女d膚色又白又滑, 肉地咁好, 唔肥dodo都好睇

禁止訪問

男爵府

原來咁多bb都會飲唔晒支奶架? :lol:

大宅

我baby1日飲26oz (20mama milk+6奶粉) 通想全部飲完. 不過盡量係房對wall飲,不要有其他物件引她.
可惜,她skin比較黑,  

男爵府

皇阿米 寫道:
原來咁多bb都會飲唔晒支奶架? :lol:

輪都輪到我個仔都係咁.....由前晚開始,每次都係飲得4-5oz.,尋晚仲激,飲得1oz.跟住就發脾氣唔飲 到最後我give up擺番佢落床瞓,成晚間斷醒過3次,但都瞓到6點先至正式醒咗.....又唔覺佢嗌肚餓喎,真係奇怪

大宅

我個囡成日都係咁架, 好激氣, 但係, 又好擔心佢唔夠營養, 佢夠鐘飲奶, 我就好驚架啦, very frustrate !! :-( :-(
]

複式洋房

我個囡都係咁...所以佢依家都係未有14磅 :-(
我覺得佢好似唔識肚餓!

子爵府

瑤瑤近日都係飲淨2~3oz,即係每餐飲得7oz到......
可能天氣熱la....

大宅

pinkyhsy,

嘩, 瑤瑤已經好好啦, 飲到 7oz, 我囡囡肯飲晒都係5.5oz, 但係成日飲剩 1oz - 2oz
]

別墅

我囡都系成日飲唔晒支奶,近排她起床第一支奶唔飲﹝6安奶要去〝到〞,之後飲支奶會剩3、2、1安 我就煲解奶茶給她,結果1安都唔肯飲 死未

男爵府

頭先餵完個仔,佢淨係肯飲3 oz.跟住就瞓覺,點都唔肯再飲
但係6:30pm嗰餐奶佢又突然飲晒成支(7 oz.).......我覺得bb都有自己情緒,我點樣夾硬要佢飲都冇用,所以頭先我都費時同佢堅持,由佢瞓覺,聽朝先算.我自己早d休息好過

首頁

尾頁

跳至