醫護健康

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果天氣一凍,老人家既機能下降,考慮下買張電氈俾佢,效果會好過睡覺時用暖爐。

男爵府

上年用HSBC換左張俾阿媽,她很高興,話好好用~

大宅

係呀,比暖爐好,

珊瑚宮

回覆:又轉凍,你地有無買電氈俾老人家?

有,但要check住佢地用,因為好多老人習慣床上擺野

男爵府

回覆:又轉凍,你地有無買電氈俾老人家

我今年至識買,佢地都話好好,不過如果早D買仲好.

禁止訪問

子爵府

Evan 發表於 13-1-19 13:44
我今年至識買,佢地都話好好,不過如果早D買仲好.

請問係邊度買? 邊隻委安全?
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

LLK 發表於 13-1-31 14:44
HSBC 信用咭有得換,德國牌子,最"平"換購價只係$4XX(雙人)
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

象牙宮

sk168 發表於 13-1-16 22:08
係呀,比暖爐好,

電暖毯
1, 不干燥.

2, 不占地方.
3, 省電.
4, 省時. 省力 不必收. 鋪床單下.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

電氈 溫度不高 最高 45度.
煲滾水是 100度. 那它才一半. 你說安不安全?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

333s 發表於 13-2-5 21:53
電氈 溫度不高 最高 45度.
煲滾水是 100度. 那它才一半. 你說安不安全?
唔可以咁講, 我就見過有人張電氈短路出煙, 係張床褥上燒左一個大窿. 意外就係意外, 所以我都係叫家人唔用開住來訓, 暖左被上床前都係熄左佢安全D.

chanms    發表於 13-2-6 18:20

象牙宮

clpapa 發表於 13-2-6 15:12
唔可以咁講, 我就見過有人張電氈短路出煙, 係張床褥上燒左一個大窿. 意外就係意外, 所以我都係叫家人唔用開 ...

時代進步. 產品更現進. 有時間. 有溫度.... etc. 好用.方便. N 百上千的都有. 先多了解其性能是好事.
造成心理壓力不用也行呀, 市面上好多各式各樣. 我地都有選擇. 沒有絕對非用電毯不可.
熱水袋. 沖電熱水袋 (usb. 電池. 電) . 吹熱風. .... 太多了. etc.

理性討論交流者。

男爵府

心思思想換張雙人俾自己。
不過,已經立春了~

男爵府

我買 sg_ ,大公司有得買。我都係第一次買,真係幾好架。不過,天氣轉左,你而家買可能用得好短時間,年尾留意下c子銀行既積分計畫。

子爵府

回覆 Evan 的帖子

THANKS
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

珍珠宮

畀面勳章

2邊老人家, 一人一張. 99同我呀媽有用, 大讚好正 但我呀爸死都唔肯用!

珍珠宮

畀面勳章

老人家用HSBC積分換嗰張. 見佢地讚話好, 今年自己去買一張, 係Beurer.

首頁

尾頁

跳至