少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一定要想辦法阻止,例如佢地做嗰要諗D其它嘢叫佢做or同佢講嘢divert her attention. 如果唔係長大了仲係咁點算?!mouth:

男爵府

回覆:我個2歲女有生理反應, 點算

i think you should do something to stop this habit she is only two years old and you still have chance to intervene.
.......
catch her while she is doing it .....stop her.... tell her she should not do this.....explain to her that is naughty to do......
then use naughty corner method to punish her.... no need ti scold or shame her....... treat it like other bad habits.......

WORKED FoR my 3 Year old so far (touch wood)

大宅

引用:乜伸直對腳or夾腳就會有性興奮?++點整呀?+

原帖由 wlmom 於 13-01-10 發表
乜伸直對腳or夾腳就會有性興奮? 點整呀? 想像唔到。
Me too

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Oh...我個女由細到大好like訓在梳化交叉腳但冇成頭汗喎,現在6歲有時都會,我重成日笑佢夾腳,這樣算嗎?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

點睇得出呀

公爵府

畀面勳章

引用:回覆+天使仔+的帖子 伸直隻腳佢就會做,+做

原帖由 rtt@kaikai 於 13-01-10 發表
回覆 天使仔 的帖子

伸直隻腳佢就會做, 做d咩會有興奮嘅?!
我都唔係太明白

子爵府

其實我好細個都有呢種反應,點講呢,係性興奮,但唔無標曬汗咁,都會夾住d野. 即係好似依家d人所講既自慰。只係間中會咁。到左大個都好驚自己係果d性慾強既女人,但原來無關係,果種習慣係自己既私密,只係個人既感覺。但唔知係咪有呢種私密,我對男女間既性事唔係好熱衷。

大宅

回覆 Jameskey 的帖子

終於知道有人同我一樣啦, 其實我自小學開始已有呢個行為, 我亦同你一樣有咁既想法, 覺得自己女仔人家咁咸濕, 而且因比阿媽鬧過, 所以好有罪惡感, 依家大個左知道係咩一回事但都唔敢講出來, 連我老公都唔知架. 無諗過連呢樣嘢都有得遺傳, 仲要佢咁細個就開始, 所以我唔係好想用鬧佢來阻止佢

用戶要求終止服務

我有朋友都講過, 佢個女2歲時, 好鍾意伏係床褥o既角位上面瞓....佢估都係因為下體俾野'un'住覺得舒服...而我朋友細個都已經識自慰, 所以佢個女有咁o既行為佢都唔surprise, 都係分散佢o既注意力, 大o左就慢慢減少 or....其實學識係亞媽唔留意時先做....無得鬧, 只可以教佢唔可以隨時隨意咁做.....

天使仔  無錯, 我就係學識阿媽唔留意先做  發表於 13-1-15 12:23

侯爵府

引用:乜伸直對腳or夾腳就會有性興奮?++點整呀?+

原帖由 wlmom 於 13-01-10 發表
乜伸直對腳or夾腳就會有性興奮? 點整呀? 想像唔到。
我係女人都吾明!?就咁伸直腳,冇用手/其他物件觸摸會有反應架咩?

別墅

回覆:pingu_k 的帖子

我都唔明,我個囡二歲半,出世至今瞓覺都流好多汗,濕到頭髮都會滴水,唔知關唔關事?

titanlow  你個囡呢d....虛汗o者...唔駛諗多o左  發表於 13-1-17 13:32

用戶要求終止服務

回覆 pingu_k 的帖子

大家其實...諗多o左, 所謂有反應不一定=性高潮, 根據我朋友的轉述, 朋友女兒會說覺得夾實私處軟綿綿好舒服而已, 但其實也是生理反應的其中一種, 只不過不是大人所想像到的那個'層次'吧!

天使仔    發表於 13-1-22 10:34

大宅

回覆:我個2歲女有生理反應, 點算?

我自身經歷,好細個時已經會夾腳夾到有高潮,當然嗰時仲細唔知道依仲感覺就係高潮,只係知道每次㚒完就好舒服,阿媽又係一見到就鬧,後來仲識得等冇人時先至㚒,到大過咗先至明,我仲成日同我c6講我係一個奇人,細細個就有高潮,但我到依家都唔明點解會咁細個就有,唔係要到發育先至有嘅咩?

大宅

我讀過心理學家弗洛伊德既書,好似都有介紹小朋友其實細個已經有性意識。黎樣對身體發育本身應該冇乜唔好,只不過係應該好私隱既事。就好似有媽咪都講到自己細過時就算比媽咪鬧,冇人都會嘗試。同樣,帶來"舒服"感覺既事如何能也不應該禁止,反而我覺得教導方向應該是提醒唔可以係人前嘗試咯

大宅

回覆 YING_WAI 的帖子

我個女又係成日夾腳, 通常午睡時做,, 成頭濕晒, 我個女由幾個月時已夾, 成日唔比佢夾, 但佢會喊。

My Blog: http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo_yuet/

男爵府

悅媽媽 發表於 13-1-18 09:51
回覆 YING_WAI 的帖子

我個女又係成日夾腳, 通常午睡時做,, 成頭濕晒, 我個女由幾個月時已夾, 成日唔比佢 ...

我個女已經六歲,所以我會同佢講,再夾腳,雞雞就會發炎,要去打針,佢都會聽,因為試過夾到痛,佢大啲都小左好多夾腳!

別墅

回覆:悅媽媽 的帖子

咁我囡頭髮濕哂唔係因為熱?我好少留意佢有冇夾腳,但佢好喜歡chi住床頭縫瞓。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佛洛伊德相信個體原慾的發展,如昇華(sublimation)概念所示,為不斷轉換客體。人生來即屬「多相變態」(polymorphously perverse),任何客體都可能成為快感之源。隨不同發展階段,人會固著於特定慾望客體——初為口慾期(oral stage)(如嬰兒因哺乳產生的快感),繼之以肛慾期(anal stage)(如小兒控制腸道產生之快感),隨之為性器期(phallic stage)。孩童接着經歷固著性慾於母親之時期,即所謂戀母情結,但因此慾望有着禁忌的本質,必須予以壓抑——較不為人知的戀父情結(Electra complex)則是性慾固著於父親。

子爵府

咁細個就有 好可怕

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

5講真係唔知

首頁

尾頁

跳至