跳至

首頁

尾頁

公爵府

想問會唔會同bb打肺炎鏈球菌針嗎?

有咁既需要嗎
俾d 意見

等待驗證會員

Re: 想問會唔會同bb打肺炎鏈球菌針嗎?

我睇資料, 呢支針其實係有d 國家已經係"一定要打" ge 針之一, 以我記得包括 澳洲/ 美國/ 加拿大 等........ 我都應會同亞仔打, 我會係佢開學前打......

大宅

我本來都唔打算打,但最近我有個朋友的同事的囝囝因為這隻菌死了(24小時內),他當時差一個月就兩歲,但因為無人揍,所以比佢返托兒所,佢父母已經打算足兩歲就立即打,我聽完都 ,所以我都會趁阿囡返幼兒園前打

公爵府

vanessa_lee 寫道:
我本來都唔打算打,但最近我有個朋友的同事的囝囝因為這隻菌死了(24小時內),他當時差一個月就兩歲,但因為無人揍,所以比佢返托兒所,佢父母已經打算足兩歲就立即打,我聽完都 ,所以我都會趁阿囡返幼兒園前打

大宅

我會明天打

洋房

我都驚!但係我都打算過兩歲就要打,醫生話過兩歲只係打一支,bb唔駛受兩支針既苦
皓皓

等待驗證會員

今日同亞仔睇醫生時問左醫生係咪建議打, 佢話係, 佢兩個小朋友都打左.......

男爵府

聽你地這樣說好驚下... 請問打完有無副作用(發燒之類)..
皆因姐姐星期二就走... 我怕新黎的姐姐無識得照顧阿囡...

洋房

係呀!我個同事個妹係nurse, 佢都話要打 所以打好d 打啦!
皓皓

等待驗證會員

我今日問護士支針幾多錢同埋如果亞妹打要打幾多支..
答案係:
$950/支.... 亞妹要打3-4支....
如果亞妹打4支...要$3800!!!!!

大宅

嘩!我早兩日問左$600支...
ardnas65 寫道:
我今日問護士支針幾多錢同埋如果亞妹打要打幾多支..
答案係:
$950/支.... 亞妹要打3-4支....
如果亞妹打4支...要$3800!!!!!

等待驗證會員

$600/支... 係邊殊打????

大宅

我屋企樓下間診所!

等待驗證會員

差成3xx 幾蚊woh..... ?-(

男爵府

sandra,
我囝個兒科都係$600支, 係銅鑼灣, 如果你個果要成 $950, 又真係食水幾深woh

男爵府

Yes, only HK$600.............

大宅

我check左都係$600一針........諗住聽日去打......咁妳地會唔會去打呀?

男爵府

Actually I planeed to have it last week but Zach still have coughing...so I may extend it to this Sat.

等待驗證會員

下???? 個個都係 $600/支????
唔係呀化.... 唔通我聽錯?
等我再打電話去問問先....

**followup**
剛打電話去... confirm 左我無聽錯....

複式洋房

Ian has done this vaccine early this year. He took 2 dosages in total and only had a little fever for 2 days. My friend who has a friend working at Wyeth, the cost of this vaccine is already $600, mostly the doctor will charge from $700-$950 according to the office rental. So those doctors in hk island would be charging much. However, $600 in causeway bay is so cheap wor, means that he has not mark up at all??? I wonder wor.....it's business ma...
Rebecca:-D Ian's Album

首頁

尾頁

跳至