在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

啱啱小產完,想補錢唔做,有一個星期病假(仲放緊病假,但我老公有打比我經理講左話我唔返),咁我幾時遞信,辭職生效日期要寫幾時?! 點計補幾錢?我做sales 底薪$5000,連佣有25k … thx

大宅

回覆:補錢辭職,辭職信要點寫

應該係過去12個月人工total除返365=再乘7,不過你可以問下公司hr先,因為你做sales應該有糧責係公司俾佢扣

大宅

辭職信寫辭職日期即日生效囉應該

大宅

好奇問下,你係做邊行有咁高commission?

大宅

回覆:campbell 的帖子

電器零售業

大宅

回覆:kukucoco 的帖子

Thx

公爵府

回覆:Pradamiumiu 的帖子

我唔系HR. 但我觉得应该只扣(補)底薪lor.

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

write effective date is today's date is OK, then HR will calcuate how much you have to pay back the company.

佢地唔會計多比你~~ hahaaa
http://www.pregnology.com/preggo-ticker.php?day=14&month=01&year=2012

首頁

尾頁

跳至