樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

映灣園716呎,2011年租$11000....而家巿價去到$12800-13200....快完兩年租約要同租客傾...如果開$13000預佢還價至$12600都會接受,合理嗎?
管理費,差餉都加,即使租客好又好似冇法子唔加多少少

伯爵府

BK Milk勳章

預佢還價至$12000, 合理!

大宅

都合理既.不過如果係好客,咪加d少囉. 唔係佢唔租,丟空一個半個月,又要再俾佣d地產,條數係返度.

大宅

Thanks all...如果合理就月尾同個租客傾

大宅

回覆:加租客$2k租金合理嗎?

好租客難求

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

hoching0971 發表於 13-1-12 14:55
都合理既.不過如果係好客,咪加d少囉. 唔係佢唔租,丟空一個半個月,又要再俾佣d地產,條數係返度. ...
好客難求, 萬一個客唔租, 損失仲多 ~

moyan  agree  發表於 13-1-13 13:45

大宅

加一千,一人行一步,大家有著數。

禁止訪問

回覆:leeleemrs 的帖子

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我諗你開12500, 預佢還到12000好d.

水晶宮

樓主可以說心目中的價,然後預水位減價,因為租客一定會叫你減,如果一開實價,樓主就無水位走盞.

子爵府

回覆 leeleemrs 的帖子

$13000預佢還價至$12600都會接受,合理,你唔算加得多,我有fd係呢個屋苑,業主加3500佢都照租,因為佢講盤唔多

大宅

謝謝大家....月尾會同租客傾了, 呢排睇既租金都係大約12500-13200.....即管睇下租客點還價啦...

大宅

引用:映灣園716呎,2011年租$11000....而家巿價

原帖由 leeleemrs 於 13-01-12 發表
映灣園716呎,2011年租$11000....而家巿價去到$12800-13200....快完兩年租約要同租客傾...如果開$13000預佢 ...
我都有層樓响沙田,過埋年同個租客傾加租,佢又係超好租客,唔想佢走,又唔加唔得,2011年租$11500,啱啱見我個同類單位租出$14500,宜家諗緊開幾多?

I like travel

大宅

回覆:加租客$2k租金合理嗎

Not too reasonable....the price you are thinking now is close to market price..however, if you renew with your existing tenant, you save agency fee, you dun need to let it vacant for a week,you dun need to clean up and repaint the walls..。all these save you lots of money and you can lower the rent a little bit further to $12000

禁止訪問

回覆:加租客$2k租金合理嗎

大宅

而家市場價格己經比我當年租比佢既時候升左超過20%了~
同租客講左加租, 等佢覆~

大宅

引用:映灣園716呎,2011年租$11000....而家巿價

原帖由 leeleemrs 於 13-01-12 發表
映灣園716呎,2011年租$11000....而家巿價去到$12800-13200....快完兩年租約要同租客傾...如果開$13000預佢 ...
樓主你都算係好業主,我諗好多業主未到2年滿約,一到生約期已經即刻加租

子爵府

回覆:加租客$2k租金合理嗎?

不如樓主諗下,如果租客走左你蝕幾多,我當只丟空半個月,同埋一個月佣,當你租出$13200,1.5個都蝕$19,800. 每有新租客好多機會要業主執少少野,呢度又要少少錢。 除返兩年都825。 $$13200-825。我會呢個數係參考,另外少左新租客入場果啲煩野而改下個價錢。

首頁

尾頁

跳至