跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個女女啱啱6個月,又唔識太多有BB既媽咪。去過健康院參加new mothers group d人唔係講國語(我唔識聽唔識講) 就唔想social。唔知有冇媽咪想傾下計?

公爵府

引用:我個女女啱啱6個月,又唔識太多有BB既媽咪

原帖由 scmtse 於 13-01-14 發表
我個女女啱啱6個月,又唔識太多有BB既媽咪。去過健康院參加new mothers group d人唔係講國語(我唔識聽唔識 ...
你住边区呀? 我b仔2个几月大,住南面。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+13-01-14+發表我個

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 13-01-14 發表
你住边区呀? 我b仔2个几月大,住南面。
我住北面,你係咪hurstville?

公爵府

引用:Quote:原帖由+Mrs.Kangaroo+於+13-01-14+發

hurstville 附近。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

複式洋房

回覆:Mrs.Kangaroo 的帖子

me 2

大宅

引用:Quote:原帖由+Mrs.Kangaroo+於+13-01-14+發

我番左HK, 但syd仲有屋企,每年都有番去,我都係 north 附近,近 chatswood... 你呢?

男爵府

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+13-01-14+發表我住

原帖由 Daze 於 13-01-17 發表
我番左HK, 但syd仲有屋企,每年都有番去,我都係 north 附近,近 chatswood... 你呢?

...
我咪係chatswood lor 火車站對面。

男爵府

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+13-01-14+發表我住

...
你返左香港幾耐?

大宅

引用:Quote:原帖由+Daze+於+13-01-17+發表我番左

原帖由 scmtse 於 13-01-17 發表
你返左香港幾耐?
我番左都有5年! 不過年年都番syd一至兩次。你移民? 幾時過佢㗎? 我 1996-2006

大宅

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+13-01-17+發表你返

我番左都有5年! 不過年年都番syd一至兩次。你移民? 幾時過佢㗎? 我 1996-2006

...
Sorry I should b back to hk for 6 years..

男爵府

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+13-01-17+發表你返

...
返得咁密?係我移民,我十一歲就係度住㗎啦。

大宅

引用:Quote:原帖由+Daze+於+13-01-17+發表我番左

原帖由 scmtse 於 13-01-18 發表
返得咁密?係我移民,我十一歲就係度住㗎啦。
因有最親的屋企人,同我係好鐘意syd

大宅

我個女就嚟10個月,身邊一個媽咪都唔識⋯ 我住liverpool嗰頭,連亞洲人都少

公爵府

引用:我個女就嚟10個月,身邊一個媽咪都唔識⋯+

原帖由 karura 於 13-01-18 發表
我個女就嚟10個月,身邊一個媽咪都唔識⋯ 我住liverpool嗰頭,連亞洲人都少
有个hk mum 住campbeltown 果頭,算系最近你了。

別墅

回覆:有冇Sydney 既媽咪?傾下計!

有㗎

男爵府

we are going to move to chatswood soon also, closed to train station ^^

男爵府

引用:we+are+going+to+move+to+chatswood+soon+a

原帖由 JamesFoo 於 13-05-22 發表
we are going to move to chatswood soon also, closed to train station ^^
我都係火車站對面呀!

禁止訪問

回覆:有冇Sydney 既媽咪

男爵府

原帖由 scmtse 於 13-01-17 發表
我咪係chatswood lor 火車站對面。
Gigi, 我住crows nest, 不過未有仔女

男爵府

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+13-01-17+發表我咪

原帖由 Kamania 於 13-05-23 發表
Gigi, 我住crows nest, 不過未有仔女
Oops, I meant HIHI

首頁

尾頁

跳至