2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

搵左 怡和街 馮醫生 (Dr.Alice Fung) 做產驗,現在6星期多點,01feb 第二次驗查
今次第一胎, 好鬼驚。
有無人都係搵馮醫生架? 比些意見, 謝謝。

複式洋房

RE: 私家醫生做驗查

我6weeks 4 days, 第一胎
我已經見過馮醫生一次, Jan 21覆診照心跳...希望照到. 其實我覺得佢算okay.
又唔算態度差,因為一般女醫生都好差
起碼唔使等超耐

我諗住去東區醫院生,照到心跳就book醫院

超驚中,我個護士朋友話我知第一胎的流產率高過 25%....

複式洋房

引用:我6weeks+4+days,+第一胎我已經見過馮醫生

原帖由 Agnes721 於 13-01-15 發表
我6weeks 4 days, 第一胎
我已經見過馮醫生一次, Jan 21覆診照心跳...希望照到. 其實我覺得佢算okay.
又 ...
唔係掛 好得人驚呀, 我諗緊開刀or 順產, 因為伯痛

複式洋房

回覆 Gloria.baby 的帖子

Gloria, 我前兩日照到有心跳啦,現在繼續驚, how are you?

別墅

用咩儀器照心跳家?
照到都驚?
放鬆心情,relax ~~

複式洋房

回覆 som 的帖子

普通超聲波,去C照,有一點閃下閃下就係心跳喇...我會盡量放鬆啦,之前有個好朋友五個月好地地無先兆無左心跳。。。。所以有陰影。。

複式洋房

回覆:私家醫生做驗查

休息多點,放寬心情!我上胎就算去到六個月算穩定期,但因工作壓力也差點流產。所以放鬆,休息,同開開心心享受下懷孕過程係最重要!^_^

複式洋房

回覆:Ellen_yan 的帖子

明白!好多謝你分享👍

複式洋房

引用:回覆+Gloria.baby+的帖子 Gloria,+我前兩

原帖由 Agnes721 於 13-01-24 發表

Gloria, 我前兩日照到有心跳啦,現在繼續驚, how are you?
我下星期先去c+到check 希望冇事啦 不過諗諗下都係開刀好d

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

其實各有各好, 自然生就之前痛, 開刀就之後痛. 你知啦, 生左要照顧bb, 但開刀生一般頭幾日都唔可以抱, 因為怕整到傷口, 變左未必餵到人奶, 而且補身個到都煩d, 坐月要坐耐d. 自己生一般第二日就可以落床, 生左姑娘會比你立即試餵人奶, 係依家要奶粉商配給既情況下, 我都打算餵人奶, 唔怕斷奶.

p.s: 上胎亞仔一歲開始買唔到奶粉後, 到依家仍然要為找奶粉而煩, 唔想咁煩, 會盡量比人奶.

複式洋房

引用:回覆+Gloria.baby+的帖子 其實各有各好,+

原帖由 0q.cathy 於 13-01-25 發表

其實各有各好, 自然生就之前痛, 開刀就之後痛. 你知啦, 生左要照顧bb, 但開刀生 ...
好多謝你既資料 好詳細呀

首頁

尾頁

跳至