2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

因早幾日流啡血,入左急証,所以政府好快安排照超聲波。今日照左得5週2d.仲未有心跳,依家再等2星期再照。依段時間只有等待~~~終於明白做媽媽擔心子女既事。係由有左bb後已經開始了

別墅

我同你一樣!兩星期好似變得好耐!

別墅

回覆:超聲波結果

我連私家醫生都推後,因政府都照唔到咩,只看到胎狼。位置都好好,所以唔想再浪費金錢再照,如果唔係入左急証,政府都冇咁快帮我check住

男爵府

回覆:carman320 的帖子

你流啡情況如何?我星期一照了,都是5w多D,也只見胎long, 三星期後覆診,因間中有DD啡醫生給了二星期安胎藥,擔心中!大家小心休息多D呀!

大宅

回覆:chairhair 的帖子

請問原先您自己計算係幾多week 架?
我仲未睇第一次而家7w3

男爵府

回覆:jeffyen 的帖子

你約左醫生末? 8-9 週應要照及聽到心跳,我若不是流啡,5週那 booking 也改去8週才見

大宅

引用:你約左醫生末?+8-9+週應要照及聽到心跳,我

原帖由 chairhair 於 13-01-16 發表
你約左醫生末? 8-9 週應要照及聽到心跳,我若不是流啡,5週那 booking 也改去8週才見

...
我原本想穩定d約左下星期睇(8w2)點知老公話聽日off想去埋一份所以改左聽日睇(7w4)~~~我未睇過架係咪一定會幫您照肚肚架?

男爵府

係呀!—般照肚便可,除非太早照肚冇野睇才照陰道,有醫生教飲定小小水膀胱脹脹地會容易照D!祝一切順利!

別墅

回覆:chairhair 的帖子

好彩都係流左一日到。看左政府照晒,都冇比藥我。只叫小心。多休息

別墅

引用:請問原先您自己計算係幾多week+架? 我仲未

原帖由 jeffyen 於 13-01-16 發表
請問原先您自己計算係幾多week 架?
我仲未睇第一次而家7w3
我自己計有6週3d.但照左得5週3d

大宅

流啡應該冇事的,鮮血先大獲,我上胎5wks幾鮮血,玩完,希望今胎冇事,日日都驚見紅.

別墅

我今日照左. Period 計係7w1d, 照左胎囊同BB 係6w5d. 有見到閃閃, 大概每分鐘150下. 好感動呀. 希望大家o既 BB都健健康康. :D

別墅

回覆:超聲波結果

依段時間等待真係好擔心架,希望所以媽媽同BB都平平安安,乖乖地癡住媽媽

大宅

jm ,
我而家6周4日, 想問吓你們會唔會有分泌出,
有時都會濕少少UN, 黃色的?

我來緊星期一都去照, (7周2日)
希望可以見到心跳

大宅

引用:因早幾日流啡血,入左急証,所以政府好快安

原帖由 carman320 於 13-01-15 發表
因早幾日流啡血,入左急証,所以政府好快安排照超聲波。今日照左得5週2d.仲未有心跳,依家再等2星期再照。 ...
我同你一樣流啡入急症,不過冇你咁好彩,照到胎囊。正苦陰超都照唔到,但係又照唔到輸卵管有問題,就話我好可能係宮外孕,仲建議我做微創搵個胎出黎。嚇到我鼻哥窿都冇肉。即飛撲出去搵私家照。私家一照就搵到胎囊係子宮入面。攪完一大餐由原本流啡變成流紅。好彩瞓左兩日床而家好番d。所以正苦有時真係信唔過

chairhair  ohh.....so scary!!!! take care and wish both you are bb are healthy and well!  發表於 13-1-17 16:45

別墅

引用:Quote:原帖由+carman320+於+13-01-15+發表

原帖由 ox_ma 於 13-01-17 發表
我同你一樣流啡入急症,不過冇你咁好彩,照到胎囊。正苦陰超都照唔到,但係又照唔到輸卵管有問題,就話我好 ...
所以有時政府都係是但咁照,我係瑪麗醫院照,見照到胎狼,未遲d先再照私家,依段時間要好好休息

大宅

引用:Quote:原帖由+jeffyen+於+13-01-16+發表請

原帖由 carman320 於 13-01-16 發表
我自己計有6週3d.但照左得5週3d
我想問有無講您個胎囊幾大??

男爵府

我size 係2.47*1.33,約5D多D,今早又DD啡,擔心中

別墅

引用:Quote:原帖由+carman320+於+13-01-16+發表

原帖由 jeffyen 於 13-01-18 發表
我想問有無講您個胎囊幾大??
政府唔會咁詳細咁同你說,只說未照到心跳,2星期後再覆診,我見個胎狼冇咩野,未等2星期再去私家照

別墅

引用:我size+係2.47*1.33,約5D多D,今早又DD啡,擔

原帖由 chairhair 於 13-01-18 發表
我size 係2.47*1.33,約5D多D,今早又DD啡,擔心中
放鬆心情 ,我依排除左落街買餸之外,都係訓床

首頁

尾頁

跳至