網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日剛發現此功能,已經付款,付款時指那個滙率是1.2489xx .但我剛查過我網上銀行,滙率是1.2686。
大家有無尼個情況?
但我覺得重點係吾駛再靠人轉錢入支付寶,好方便呀
如果你PPS 無網上密碼,就快D去就近既OK PPS 終端機度搞番啦!

CJCJ  我得PPS ACCOUNT, 無網上密碼, 去OK PPS 終端機 度點申請番呢 ? 申請新一個ACCOUNT?  發表於 13-1-16 18:10

別墅

回覆:淘寶可以用繳費靈(PPS) 付款啦!

咁pps按咩商號入淘寶比錢,詳細敎一教!

大宅

吾需要登記帳單,你在付款板面(應該是網上銀行那個tab)-> 按香港繳費靈就要你輸入你網上PPs 的login ID &password.之後會將個一次性有效密碼發到你的手機,輸入后就完成交易啦!

男爵府

回覆:kamanmung 的帖子

唔洗商號ga,當你付款時,係visa隔離多左一項pps付款,之後輸入pps戶口號碼同網上pps密碼,再繼續,(lee個時候你登記網上pps時輸入的手提電話會收到個一次性密碼)雙重認証夠安全,再輸入返個密碼就OK ga La!真係好方便

子爵府

畀面勳章

1.26xx 都低過7仔個1.27呀

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有冇人知道手續費係幾多呀?
如果真係平過7仔支付寶卡, 支付寶卡咪好快玩完?

別墅

正,唔駛比卡要charge

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我最想知道淘寶和PPS是否分別都要收手續費?

請問樓主你本來要比人仔多少?最後PPS付款後是港幣多少?

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

但係pps都是Link 落bank. 咁是否bank都會收費用?

CJCJ  又係喎  發表於 13-1-16 17:48

子爵府

phoenixM 發表於 13-1-16 17:16
我最想知道淘寶和PPS是否分別都要收手續費?

請問樓主你本來要比人仔多少?最後PPS付款後是港幣 ...

最後去銀行打簿 或 登入網上銀行 check下
見到佢過既實數係幾多,就知確實手續費+匯率係多少啦!
(銀行本紅簿仔戶口無乜理由過完數後,又再收手續費吧? 也未見過pps過完數後,又要另外收手續費咁玩野)

我期待支付寶也可以咁樣黎做增值
方便要用轉帳的人!

禁止訪問

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+ko3go+於+13-1-16+17:49+編輯+

大宅

虎到金來勳章

回覆:ayaya86 的帖子

本身已有電話pps,是否再申请網上pps?

子爵府

ayaya86 發表於 13-1-16 17:51
咁點開pps戶口

你家附近有沒有電訊盈科或是AEON?
你可以上PPS網站查一查邊間電盈及AEON設有PPS機
你拿住張銀行櫃員機卡走去搞就是!

大宅

我尋日買左90蚊人仔野, 用PPS比錢, 戶口過左HKD114

子爵府

winky1103 發表於 13-1-16 17:59
我尋日買左90蚊人仔野, 用PPS比錢, 戶口過左HKD114
1.2666
唔算太抵
但亦唔貴過支付寶卡喎~
而且,最重要係無限要俾整數

大宅

畀面勳章

正,多個選擇。

大宅

我頭先付款人仔130.55,check 網上銀行付款是165.62 滙率是1.2686
我平時用onlinebuy充要1.27,所以覺得ok. 仲有,要留意每日上限是1600,如果單交易超過就用吾到PPS

男爵府

畀面勳章

I see 1.5% charge for PPS

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

ko3go 發表於 13-1-16 17:58
你家附近有沒有電訊盈科或是AEON?
你可以上PPS網站查一查邊間電盈及AEON設有PPS機
你拿住張銀 ...
OK 都有架 !

大宅

多一個選擇倖錢~~多謝報料

首頁

尾頁

跳至