親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

第一次去,想觀光及shopping都有,有咩好提議?可否分享你們的行程給我參考?

禁止訪問

男爵府

引用:有無小朋友?想行街shopping定睇風景?想去

原帖由 Sfleung0721 於 13-01-16 發表
有無小朋友?想行街shopping定睇風景?想去滑雪嗎?韓國人唔係咁識英文,怕唔怕自己搭車離開首爾區先? ...
無小朋友,唔滑雪了,我主要會搭地鐵,如的士不難截都ok,都想睇景架!

禁止訪問

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

盡量都建議搭的士,因為都幾貴

男爵府

引用:盡量都建議搭的士,因為都幾貴

原帖由 stepchk 於 13-01-17 發表
盡量都建議搭的士,因為都幾貴
你指搭地鐵貴?

男爵府

引用:回覆+國民A+的帖子 沿地鐵線的話,一般遊

原帖由 Sfleung0721 於 13-01-17 發表
回覆 國民A 的帖子

沿地鐵線的話,一般遊客必去景點都係明洞,東大門,新川梨大,樂天世界呀咁。
謝謝推介呀,等我又上網搵你講過的景點先!

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

lotte market都幾多野賣,買手信都唔錯既選擇。
另外,我試過新年果段時間去行樂天百貨頂樓,果段時間有特賣,某d名牌子既野都賣得好平﹗你可以睇睇﹗

珊瑚宮

回覆 國民A 的帖子

o...打漏左個「唔字」,係唔好搭的士

男爵府

引用:lotte+market都幾多野賣,買手信都唔錯既選

lotte market都幾多野賣,買手信都唔錯既選擇。
另外,我試過新年果段時間去行樂天百貨頂樓,果段時間有特賣, ...
好彩有你地教路,唔駛我\'盲宗宗\'

男爵府

引用:回覆+國民A+的帖子 o...打漏左個「唔字」,

回覆 國民A 的帖子

o...打漏左個「唔字」,係唔好搭的士
咁我明白啦!

大宅

Sfleung0721 發表於 13-1-17 10:49
回覆 國民A 的帖子

沿地鐵線的話,一般遊客必去景點都係明洞,東大門,新川梨大,樂天世界呀咁。
我都係農曆新年自由行初五去初九返, 因晚機到早機走, 頭尾只有三天full day. 其中一日會跟local tour滑雪. 其餘時間想去景福宮, 鷺梁津水產市場, Nanta show, 飲飲食食咁, 請問點plan 好呢?

禁止訪問

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:YM+發表於+13-1-17+14:37+我都係農曆

如果去景福宮的話, 附近有一間食韓國宮廷餐 (餐廳名叫" 山內里", 國安站三號出口, 需預約계동본점 02-747 ...
我都會復活節前去,唔知會否好凍,你講得好精彩呀,講多D丫

禁止訪問

大宅

引用:Quote:klam19692004+發表於+13-1-17+20:21+

復活節(AROUND 4 月中) 唔會好凍, 你預十零二十幾度啦, 天氣好舒服, 最好去睇櫻花

因為我係首爾住架, 所 ...
想請問你可以去邊度搵機場接送服務係比較平的呢?問左一間,由仁川機場去alpensia要,660000krw

禁止訪問

大宅

引用:Quote:xxariesxx+發表於+13-1-17+21:48+想

因為alpensia喺江原道, 同仁川係一個東一個西, 所以你要一程車載你去就一定唔平.Alpensia有Shuttle bus由 ...
謝謝

子爵府

hi,

我都係畏農曆新年起行, 請問有無提議?? Thx

有1個 10歲小朋友,想滑雪.
住市區明泂, 有朋友叫我去 陽志滑雪??

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

Sfleung0721 發表於 13-1-17 18:08
如果去景福宮的話, 附近有一間食韓國宮廷餐 (餐廳名叫" 山內里", 國安站三號出口, 需預約계동본점 02-747 ...
多謝您回覆, 想問下土俗村人蔘雞值得去食嗎?

首頁
12345...7

尾頁

跳至