自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我中意笑下就算的

水晶宮

難得可以笑下輕鬆下
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

大宅

回覆:"老表"拍得好好笑, 但劇情...

劇情講香港人勁衰格, 又無禮貌又揾人笨又古滑, 但講到大陸人正義, 純品又易呃

大宅

引用:劇情講香港人勁衰格,+又無禮貌又揾人笨又古

原帖由 cloisonne 於 13-01-17 發表
劇情講香港人勁衰格, 又無禮貌又揾人笨又古滑, 但講到大陸人正義, 純品又易呃

...
冇錯,清純過水

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

輕鬆下都幾好呀!
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

公爵府

回覆:"老表"拍得好好笑, 但劇情...

琴晚果集真係好好笑

pokinponi  係呀係呀, 阿Bob扮女人同蔡芯去開房gor part笑c我!!!  發表於 13-1-17 17:30

珍珠宮

Huiwangmama 發表於 13-1-17 16:06
劇情唔明:
1.淑貞角色向錢看, 只求名牌, 攪到佢男人破產... 都仲有倆個男人咁愛佢
2.老表代表大 ...
內地人都有知書識禮既一群既~~ 不得一概而論~
而淑貞就... 可能佢有佢優點你見唔到啫~ 有時愛情係盲目架嘛~

珍珠宮

cloisonne 發表於 13-1-17 16:15

...
事實上,香港又真係有d咁既人喎......
故事入面淑貞同表哥都係比大陸人呃錢架~

不過我覺得,如果王光亮做得再粗魯d,會啱feel d~

男爵府

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

事實上香港的確有d 咁既人,大陸亦有明白事理既人,套劇只不過參考番實際發生過既事,又未必需要個個角色都要跟番事實邊個係大陸邊個係香港,你估案件重演咩,製造笑料啫,自己唔係果種香港人咪得囉,而且只係播左3集,後面仲有咩劇情都唔知。

RELEX~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

小歪仔 發表於 13-1-17 16:44

淑貞單野又真係有發生過喎

大宅

我都好like呀,最緊要係好笑,好耐無睇d咁ga劇集la

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Gopher_Lo 發表於 13-1-17 15:41
咁都唔胡鬧,反鎖同學响廁所,仲要冒人去去畢業,我想講會唔會係犯法

...

嘩.. 一向都係得啖笑架啦... 破產官點會咁得閒, 見完一位破產人仕就收工...

笑下咪得囉... 我覺得呢套劇好多真實 case wor... "巴打" 我識... 原來重有個叫 "c 打".... 哈哈哈...

香港人說普通話就是這麼爛/大陸人講廣東話就係咁差架啦
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

小歪仔 發表於 13-1-17 16:44

yeah~~ 都係習慣左黃光亮既惡樣... hahahah.....
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

禁止訪問

畀面勳章

引用:劇情唔明:1.淑貞角色向錢看,+只求名牌,+攪

侯爵府

...

莫非你無睇點解嘉儀會破產?

你再講講下又會唔會有政治因數... 呢套劇都係最近拍既...

羅蘭既角色又係唔係代表英女皇呢???

大宅

...
TBB就係咁做先可以潛移默化D香港人

侯爵府

Fiji 發表於 13-1-17 17:15
TBB就係咁做先可以潛移默化D香港人

objection.... hahaha... 我係睇 tbb 劇大既... 我無比洗腦.. 我有自己既思想..知道拍劇同現實世界係兩樣野...

大宅

引用:Quote:cloisonne+發表於+13-1-17+16:15+劇

原帖由 dordor1207 於 13-01-17 發表
莫非你無睇點解嘉儀會破產?

你再講講下又會唔會有政治因數... 呢套劇都係最近拍既...
咩政冶因素??? 你唔覺得成套戲d人無個正常, 除左新移民萬二蚊同內地祖男係正常人之外, 連個老人家都要扮鬼婆, 撞鬼

侯爵府

cloisonne 發表於 13-1-17 17:20
咩政冶因素??? 你唔覺得成套戲d人無個正常, 除左新移民萬二蚊同內地祖男係正常人之外, 連個老人家都要扮鬼 ...

唔係下麻... 萬二蚊係社工囉... 祖男係香港仔只係大陸成長...

羅蘭姐一睇就知佢係受英國文化大啦... 中英港囉.....

我從來都唔會認真去睇到劇.. 做既時候投入睇...完左新一套劇又睇過... 何需認真?

首頁

尾頁

跳至