自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

引用:我都好like呀,最緊要係好笑,好耐無睇d咁ga

原帖由 miu2002miu 於 13-01-17 發表
我都好like呀,最緊要係好笑,好耐無睇d咁ga劇集la
係啦

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

套劇真係好好笑!好耐都未試過笑得咁過癮啦
I 大蚊豬   

大宅

回覆:"老表"拍得好好笑, 但劇情...

除左王苑芝, 套戲入面個個都好好笑

珍珠宮

dordor1207 發表於 13-1-17 17:07
yeah~~ 都係習慣左黃光亮既惡樣... hahahah.....
同埋要粗聲粗氣先係大陸老粗黎架嘛~~

大宅

笑下都幾好睇呀..

男爵府

老公同我覺得套劇有侮辱香港人既感覺,不喜勿插

If you don't like me and still watch everything I do.

Bitch you're a fan!!!!

大宅

dordor1207 發表於 13-1-17 17:18
objection.... hahaha... 我係睇 tbb 劇大既... 我無比洗腦.. 我有自己既思想..知道拍劇同現實世界係兩樣 ...
TBB 唔係套套都係咁
但係呢套就一定係

男爵府

香港乜人都有,
香港就冇壞人?
搵著數,
鹹濕
投機
向錢看
.................

自己係香港人, 從來都認為, 好多衰野, 係香港人先帶上去,
然後大陸人, 青出於藍, 偷,呃,枵,騙,
已經精上再精....

不過, 惡人始祖一定係我地!
Do not count your days down!

大宅

王小姐同張生出場, 即刻破壞晒!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:事實上香港的確有d+咁既人,大陸亦有明白事

原帖由 小草 於 13-01-17 發表
事實上香港的確有d 咁既人,大陸亦有明白事理既人,套劇只不過參考番實際發生過既事,又未必需要個個角色都 ...
agree

大宅

好笑就得啦,我無諗過劇情

珍珠宮

2024年龍年勳章

暫時覺得幾好吖,我不嬲都覺得每個地方都有好人有壞人,唔係因為係香港人一定要寫到佢地好好,大陸人就一定要佢地嘅角色係衰人。

果集講郭俊安番大陸被騙買樓花,果個人話大陸會成為香港人嘅後花園,令我想起係喎,以前匯率低,好多香港人買大陸樓度假,而家香港啲政棍同毒蘋果成日嚇香港人話,東北發展計劃係起屋俾大陸人做後花園,真係50步笑100步,唔俾政府起屋,但係又鬧政府唔照顧市民住屋需要。

翡翠宮

引用:想知點樣相反呢?+裡面d情節,+有好多都真係

原帖由 happymama11 於 13-01-17 發表
想知點樣相反呢? 裡面d情節, 有好多都真係有發生過喎

珍珠宮

2024年龍年勳章

gelgelma 發表於 13-1-17 17:09
你覺得黃祖藍叫服務員時唔似B6咩
係呀係呀,我大陸個表姐都好nice㗎,但係當我地喺酒樓食飯,佢對啲waiter都好似呼呼喝喝咁,叫囉嘢都唔會講唔該,啲侍應又唔介意咁喎,我諗係佢地嘅方式卦。

公爵府

畀面勳章

引用:咁都唔胡鬧,反鎖同學响廁所,仲要冒人去去

原帖由 Gopher_Lo 於 13-01-17 發表
咁都唔胡鬧,反鎖同學响廁所,仲要冒人去去畢業,我想講會唔會係犯法

...
呢個同意

首頁

尾頁

跳至