自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

玩具勳章

需然Daddy搵錢唔係好多,但係都比到舒服既環境我地,有咩整唔到Daddy都會攪掂,細個修理玩具,遊戲機,大個修理電器,簡單水電又識,鑽牆作洞又得,最好就係一叫就做,唔會拖,有時仲會煮幾味比我地食咁c6又唔係話好差,不過相比之下,我覺得以前既男人係叻d

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:你地覺得自己Daddy叻d定c6叻d?

now公叻好多,禾now豆,乜鬼都唔識整

伯爵府

某程度上我覺得我的父親大人係叻過C6, 最差果果係62.

家龍mA  x2  發表於 13-1-18 01:08
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

我Daddy在我心中永遠是最好的,c6有半成都開心咯

家龍mA  x2  發表於 13-1-18 01:08

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

水晶宮

回覆:你地覺得自己Daddy叻d定c6叻d

各有各o力,唔會咁比較

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

叻唔同嘢。認同樓上講上一代係搵錢唔多,學歷也未必好高,但佢地真係叻同識好多嘢。

伯爵府

玩具勳章

引用:某程度上我覺得我的父親大人係叻過C6,+最差

原帖由 waiting046 於 13-01-18 發表
某程度上我覺得我的父親大人係叻過C6, 最差果果係62.
我62都好顧家,不過如果要比,佢都係最差

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:需然Daddy搵錢唔係好多,但係都比到舒服既

原帖由 11k 於 13-01-17 發表
需然Daddy搵錢唔係好多,但係都比到舒服既環境我地,有咩整唔到Daddy都會攪掂,細個修理玩具,遊戲機,大個 ...

伯爵府

玩具勳章

引用:+本帖最後由+ss_chiu+於+13-1-18+00:12+編

原帖由 ss_chiu 於 13-01-18 發表

叻唔同嘢。認同樓上講上一代係搵錢唔多,學歷也未必好高,但 ...
Daddy係英文同電腦嗰d唔夠c6叻,但其他知識都好叻,可能同人生經驗,睇報紙有關

大宅

Daddy叻到識修理全屋水電咁濟; 老公都叻……call人上來修理
各有各叻, 都解決到問題

珊瑚宮

兩個唔同嘅人,但都比我有耐性同遷就屋企女性

珊瑚宮

一個教我領悟 一個教我實踐 兩個都叻

男爵府

我 Dad 叻 d

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Daddy 叻好多 :c6差好遠!
我daddy 係中大開校冇耐的畢業生七十年代頭。由窮到細個冇反食到後來白手興家。不過當時香港是充滿機會。諗諗下又好難比較

侯爵府

畀面勳章

需然Daddy搵錢唔係好多,但係都比到舒服既環境我地,有咩整唔到Daddy都會攪掂,細個修理玩具,遊戲機,大個 ...
我爸爸好叻 搵錢多過我兩公婆加埋,英文又好。屋企大小電器都識整

侯爵府

好媽媽勳章

老公叻D,不過我愛我爸多D~

家龍mA    發表於 13-1-18 01:13

珍珠宮

兩個都咁叻一樣專一顧家錫老婆

男爵府

嘻…爸爸叻d! 養大我地幾姐妹!
人品又好,乜都識,又好學,又顧家!
心目中爸爸係100分,不過c6都有99分

子爵府

回覆:11k 的帖子

我爸爸做生意叻,c6有才華同投資叻,相比下我就麻麻地,淨係讀書叻

20091  淨係讀書叻我喜歡你的自信,更喜歡你小小的自大  發表於 13-1-18 23:47

水晶宮

好媽媽勳章

你講呢啲野,由我出黎做野開始,daddy同c6都指意我做,佢地都唔識所以我最叻

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁
12345...7

尾頁

跳至