論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

工人來了幾日扮癲搏炒可以點做?

子爵府

引用:工人來了幾日扮癲搏炒可以點做?

原帖由 lovingparent 於 13-01-20 發表
工人來了幾日扮癲搏炒可以點做?
Call police and send her to the hospital. 影底佢點癲法

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

別墅

回覆:工人搏炒

already in the hospital, but what can be my next step?

別墅

飛奔或腳印?點解唔叫A準幫?

別墅

bun bun, agent 話唔好炒佢, 但如果佢唔自己走可以點?

別墅

how can I proof 佢扮癲?

男爵府

工人搏炒

佢做咗啲咩?
醫生要佢留醫?

My little Son

別墅

she went out of control at the hospital and she was admitted for further checking

別墅

回覆:lovingparent 的帖子

請問各位有無好嘅見意我下一步應該點做?

別墅

醫生都唔知佢真癲定假癲!而家係醫院都好,但如果醫生比佢出院我小朋友咪好危險!?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

妳份保險有無包工人住院時可以claim返請替工錢,有就請鐘點頂住先,跟住睇下妳工人仲可以扮癲扮幾耐,佢真係癲醫生轉介佢去精神料啦,到時妳去嘈agent點解醒件精神有問題比妳,佢係扮嘢的遲早實比人踢出院

別墅

大家留意!完來外傭保險係唔包精神病架!而家醫生懷疑佢有精神病,佢仲住緊醫院,今次真係慘

別墅

其實可否告個agent搵個傻既工人比我,攪到我禁大損失?佢只係做左5日咋!

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

都係搵番AGENT幫手...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

打去報館, 攪大件事, 話agency比個神經工人來, 只係5日, 似乎工人同agency夾埋屈你.

別墅

回覆:lily-of-valley 的帖子

吓! 噤激! 唔想搞大件事bor.…

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

佢出院後立刻帶佢上agent到,等佢處置,唔好俾佢入屋,佢可以再扮癲攪你屋企同家人點算?

男爵府

工人搏炒

可唔可以請醫生寫證明佢不適宜擔任家庭傭工?有冇話幾時出院?問醫生佢可唔可以坐飛機?同agent傾,安排佢一出院送佢上機返佢屋企。

樓主可唔可以講吓佢做咗啲咩?

My little Son

別墅

回覆:k-k-mummy 的帖子

醫生仲未確認佢係咪傻, 已經住院5日勒! 佢入院前話好唔舒服,見佢好唔妥,咪call 白車。佢突然係車上發癲,醫院咪要佢留醫做長細檢查。到而家仲未find out發癲原因… 我要幫佢比住院費tim!! 唔知佢係咪覺得自己玩大左,今日見佢神志清醒,仲話想出院。不過醫院有排都唔會放人,unless 證實佢係扮野

男爵府

你好慘呀

首頁

尾頁

跳至