親子旅遊

跳至

首頁
34567...22

尾頁

男爵府

引用:想訂7月暑假STAR,邊到訂會比較平?

原帖由 amon28 於 13-01-25 發表
想訂7月暑假STAR,邊到訂會比較平?
舊年年頭去住star, 係protraxxx訂13xx一晚,你要周圍隔下價,每個時期唔同

chunsamyuen  star, 係protraxxx訂13xx一晚, 可否pm邊間訂房 ?  發表於 13-1-28 17:28

男爵府

引用:食野就去加雅街,請問有冇話開幾點,因為岩

原帖由 coffeejoeybb 於 13-01-25 發表
食野就去加雅街,請問有冇話開幾點,因為岩岩行去唔見大家介紹既搵食地方,咁請問join tour公眾碼頭係邊。 ...
我每日8:30食早餐想食既都有開,係加雅街面對海嗰邊向右直得,見到711就到碼頭

男爵府

引用:食野就去加雅街,請問有冇話開幾點,因為岩

原帖由 coffeejoeybb 於 13-01-25 發表
食野就去加雅街,請問有冇話開幾點,因為岩岩行去唔見大家介紹既搵食地方,咁請問join tour公眾碼頭係邊。 ...
我哋自己係7仔買冰雪飲品,1.9一包,唔駛飲島上貴野,想飲咩超市買定,63去碼頭方向行2分鐘有間中興超巿,有小朋友手推車,我哋班小鬼又玩一餐

男爵府

引用:Quote:sickbanana+發表於+13-1-22+11:25+去

原帖由 aurora10 於 13-01-25 發表
多謝分享, 沙巴我地都好有興趣,不過一次都未去過 (之前都去咗泰國)...

樓主你有無油雞分享下, 宜家aa d ...
沙巴真係好easy, 易到唔想寫油雞,自己寄低有咩好野食就得,去到唔識路周街華人,有錢鐘意包車又得,去啦,個海底一年比一年冇野睇,世界污染得咁快,老咗都唔知仲有冇海灘游得水

男爵府

引用:去沙皮島使吾使好早去?+Hea+完個早餐十點半

原帖由 EWSL 於 13-01-25 發表
去沙皮島使吾使好早去? Hea 完個早餐十點半到先去碼頭, 會吾會太遲呢!
唔會,我都係呢d時間

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:平遊沙巴返來啦

今日到步都淨係係市中心周圍遊,但搵唔到味雅同雙天,聽日去島,小朋友去影下相邊個島好?

珍珠宮

問下人啦, 一定搵到.

侯爵府

醒目開學勳章

引用:我book左LE+MERIDIEN,請問你知唔知呢間好唔

原帖由 lcy1998430 於 13-01-22 發表
我book左LE MERIDIEN,請問你知唔知呢間好唔好呀?
住過,幾好,係個落地大玻璃我果次有幾多雨漬,阻礙景觀,其他都好好

大宅

咁就好啦,唔該晒, 春卷!

春卷 發表於 13-1-28 13:09
住過,幾好,係個落地大玻璃我果次有幾多雨漬,阻礙景觀,其他都好好

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+amon28+於+13-01-25+發表想訂

原帖由 sickbanana 於 13-01-25 發表
舊年年頭去住star, 係protraxxx訂13xx一晚,你要周圍隔下價,每個時期唔同
甘又真係幾平

子爵府

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

sickbanana 發表於 13-1-23 10:02
出島目的只係比小朋友玩沙游泳, 如果去sapi就會有大lizard睇, 我哋仲執d人哋食完食物餵佢哋, 想影相, sapi一落橋左邊有好多大樹, 我哋係嗰度落腳, 玩沙唔會哂傷小朋友, 落雨都唔會淋到, 你都會見到好多好多細路bb去呢度, 另外嗰2個細島都差不多咁玩, 不過冇lizard, 我每日出唔同, 都係覺得sapi好d, 我住hotel63就一出門口向左行直去過埋馬路見到間7-11既左手邊就係碼頭, 有個買飛既地方, 第二個counter最多人買, 公司名叫beach gem, 原因佢最平, 只計船飛錢, 稅錢佢包埋, 同埋最多人最多船唔駛等人齊除時上船, 上到島要再比每個大人十元島費就得 ...

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

ILMAMA 發表於 13-1-25 17:42
在加雅街行去公眾碼頭Jesselton point不遠的。去到碼頭買船票就可以出島玩,自己去很方便,不用JOIN TOUR。除了要付船票費用,還要付Tariff Fee,要KEEP好收據。上到島要付conservation fee。 ...

男爵府

已經訂好了機票~4月去~
想請教一些事,
請問會否有沙巴市內中文地圖?
如我住63酒店~ 行去碼頭方向點行?

我還未決定訂那家酒店?
我會在10號晚到, 15號早機走....
只有4天的行程~
有無一些行程推介?

我本來很想去看海龜..可惜自行無得訂, FULL BOOKING 一定要經local tour..
最平果間3個人都要RM13XX..成3千幾港幣...好似不太化算~

今次我們都係打算平平地去探路~因為老公請唔到假~
探路完畢, 下次同老公仔女可以再去多幾日~

大宅

BK Milk勳章

引用:去過好多好多次,+次次都住5星級,+今次要試

原帖由 sickbanana 於 13-01-22 發表
去過好多好多次, 次次都住5星級, 今次要試下平玩沙巴, 我哋2家人一齊去, 佢2大2小, 我2大1小, 機票airasia ...
沙巴我都想去好耐,但驚自遊行唔多識,其實沙巴治安太平嗎?你可否教教我第一次去沙巴應該如何計劃?我一家四口,兩個仔7 & 14。

珍珠宮

沙巴仲係幾鄉下吓, 治安 ok.

地圖有英文, 或者 google map, 中文唔多覺.

4天都係出下島, 神山公園, 螢火蟲果 d 啦.

http://www.sabahtourism.com/tc/

大宅

回覆:平遊沙巴返來啦

想問下樓主book hotel sixty3,點比錢呢?

男爵府

燁燁媽 發表於 13-1-30 02:51
已經訂好了機票~4月去~
想請教一些事,
請問會否有沙巴市內中文地圖?

如果你住63, 一出酒店門口向左行, 一直行到見到7-11就係碼頭, 大約行5分鐘見到, 好近, 你問問酒店職員都知, 得4天中間2天出島, 一天去動物園, 63條街巳經大把嘢食, 中文地圖我買書有, 你pm個email比我

男爵府

回覆 sickbanana 的帖子

STAR Hotel
Please PM me the protraxxx agent. Thanks!

首頁
34567...22

尾頁

跳至