自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇邊套易入手,容易聽的,謝謝各位指教!

男爵府

回覆:想睇劇集學英文!

可以睇gossip girl.

伯爵府

sexy and the city

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

downton abbey 字正腔圓

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

男爵府

BBC 劇集,字正腔圓!

Pajamama is learning to be a good mama ^o^

珍珠宮

Sesame Street , 唔係講笑。

我啱啱移民時睇bugs bunny, Garfield and friends...

子爵府

引用:Sesame+Street+,+唔係講笑。 我啱啱移民時

原帖由 healthymimi 於 13-01-23 發表

我啱啱移民時睇bugs bunny, Garfield and friends...
咁啱,我的英文都係靠cartoons

水晶宮

好媽媽勳章

引用:BBC+劇集,字正腔圓! +

原帖由 pajamama 於 13-01-23 發表
BBC 劇集,字正腔圓!
我英文好差。。但睇sherlock都聽得明過美國劇。。。

大宅

畀面勳章

depends what accents do you want to have? if you want british accent, then watch UK shows. If you want american accent, then US shows.

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果有心學,可以日日聽BBC news, 我同事聽咗半年,英文明顯有進步

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

平時可以試下聽外國電台,暫時劇我諗唔到邊套好,不過戲我就推介nanny mcphee第一集

公爵府

BBC channel啦。BBC entertainment又好睇又易聽仲要係英式英文,我個人覺得英式英文易聽啲。

公爵府

畀面勳章

引用:Sesame+Street+,+唔係講笑。 我啱啱移民時

睇唔睇中文字幕架?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

梗係我至愛 - Friends!

男爵府

你地用邊apps or website 睇?
我需要有reapeat function

男爵府

好有用

大宅

好媽媽勳章

邊到聽到BBC channel㗎?要上網嗎? “千尋“嗰類 apps 可睇英文劇嗎?

禁止訪問

子爵府

我記得中小學時代,個外籍老師極力推薦(需然巧多年前)但相比E十D節目,以前個D踏實D

珍珠宮

開心吸收勳章

邊度可以睇?

首頁

尾頁

跳至