跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+natchu507+於+13-02-23+發表

原帖由 Yubi.T 於 13-02-23 發表
你講邊間?
兆麟聖彼得

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+Yubi.T+於+13-02-23+發表你講

原帖由 natchu507 於 13-02-23 發表
兆麟聖彼得
兆麟果間一向沒有n 班,有n 班果間在青山村

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

大宅

引用:Quote:原帖由+natchu507+於+13-02-23+發表

原帖由 Yubi.T 於 13-02-23 發表
兆麟果間一向沒有n 班,有n 班果間在青山村
唔該,咁請問翠寧雅麗絲n班有何意見呢?

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+Yubi.T+於+13-02-23+發表兆麟

唔該,咁請問翠寧雅麗絲n班有何意見呢?
雅麗思無意見,有n班又方便你就無乜所謂,唔通叫你去元朗讀咩?

全力支持捐血行動~

大宅

回覆:Yubi.T 的帖子

因為我唔知屯門邊度仲有n班,附近只知雅麗斯

珊瑚宮

引用:因為我唔知屯門邊度仲有n班,附近只知雅麗

咁你要上網睇了,不過我都唔知點搵,99 買咗本書俾我哋,而且我無搵過n班,我個女11月尾細b, 好少有得讀n班,足2歲先可以入學,即係12月先入,俾少3個月學費,收你係仁慈,唔收你係道理

全力支持捐血行動~

大宅

回覆:natchu507 的帖子

我讀梗新一代都幾好,不過k1 會轉,因為無學卷

男爵府

natchu507 發表於 13-2-23 19:41

屯門有n班的有雅麗斯、美樂幼稚園(2間都有n班)、真言宗、加州天地、新一代、st peter 青山村、安定ywca、友愛保良局、友愛仁濟醫院、啟思..... 碼頭個邊應該仲有幾間, 我唔太記得個名, 你可以上教育署既"幼稚園概覽", 如果有n班的學校, 會係2-3歲幼兒服務個part, 有寫學費、收生人數等等既就係有n班的。

其實屯門n班位真的唔太多, n班其實都係等佢返學學下規矩, 識下同小朋友相處, 同埋最重要係鐘意左返學, 揀n班最重要係學校環境清潔、老師有愛心, 課程上既其實唔使咁講究住, 2歲人仔學自理和規距比學術更重要, 屯門n班比較難考, 不如試下check下屋企附近有邊間有n班, 大包圍報晒名先喇。

大宅

你們滿意小朋友在兆麟的學習嗎?課程是否太淺?

別墅

引用:你們滿意小朋友在兆麟的學習嗎?課程是否太

原帖由 joyfulwedding 於 13-03-05 發表
我也想知!

大宅

引用:你們滿意小朋友在兆麟的學習嗎?課程是否太

原帖由 joyfulwedding 於 13-03-05 發表
我都想知

洋房

moneyyuki 發表於 13-5-18 00:41
我都想知

X 3

大宅

回覆:兆麒聖彼得幼稚園

其實無比較過唔知係咪真係淺。但k2 已大量認英同中文字。串字可能要家長幫幫手會好點

男爵府

原來兆彼已經算淺,我識有個小朋友嚮果度讀,記得果時佢k3有默書,係讀默英文句子。咁其他幼稚園咪仲金?

男爵府

引用:原來兆彼已經算淺,我識有個小朋友嚮果度讀

原帖由 tai_man 於 13-07-10 發表
原來兆彼已經算淺,我識有個小朋友嚮果度讀,記得果時佢k3有默書,係讀默英文句子。咁其他幼稚園咪仲金?:s ...
搞錯左,原來係學校入面既phonic課外活動要默書

大宅

幼稚園應該唔洗默書。間間唔會差太遠

男爵府

其實我都冇比較過課程,因為唔知同唔識比較。見識果個小朋友讀得好開心,又有好多課外活動玩,校舍環境同資師理想,咁就揀呢間咋。我覺得冇最好既幼稚園,只有較適合既幼稚園吧。

首頁

尾頁

跳至