2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我地陀緊嘅,當然會選擇做人奶媽媽,
但餵人奶都要擺一兩罐看門口,
大家諗定食咩奶粉未?一齊交流下!
我會俾bb食德國有機奶粉(看門口,主力都係人奶)

大宅

回覆:大家睇新聞,見到奶粉咁難買,大家有咩感覺?

我未夠九點係將軍澳中心行過(尋日新聞報導過個度),附近已經坐左啲阿婆同車仔!:;pppp:

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆 crystal_y 的帖子

我地可以做到d咩???
自由講場嗰邊有人攪遊行,如果攪得成,
我一定會去支持!!!

別墅

睇到只能說,真係誇張。雖然打算搵人奶,但都要買定兩罐看門口啊!

大宅

最可恥既係香港既舖頭為左賺錢、香港阿婆為左個幾十蚊,幫埋B6啲車仔黨!手指咬出唔咬入!

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆 anfer 的帖子

係呀,我朋友都教我,餵人奶都要擺定一兩罐看門口!!

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆 crystal_y 的帖子

唔好勞氣,人不為己,天諸地滅!!
我信因果,就放長雙眼睇下佢地賺得幾耐!!

男爵府

我大仔出世飲A+,因太難買所以轉飲韓國奶粉,將來細B出世都會一樣,唔駛同B6爭

17/12 5w6d 0.54cm 閃閃 ; 31/1 12w2d 6.11cm 頸皮 1.5mm  Oscar passed; 2/3 16w4d 175g; 19w3d 334g 仔仔; 21w 450g; 25w 856g; 29w 1556g; 32w 2057g; 34w 2400g; 36w 2870g; 37w 3073g; Born on Aug 3 3055g

複式洋房

回覆:大家睇新聞,見到奶粉咁難買,大家有咩感覺

大陸人真過份,香港Gov't什麼都不做,什麼資源都給他拿走,我哋d香港人有什麼辦法喎

別墅

我睇完都好鬼嬲,D香港媽媽好慘,只是為了BB的必須品都要咁煩。我諗緊係唔係未生就已經要買定d存貨先得。

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆:prettyporky 的帖子

想8下,韓國奶粉貴唔貴?
bb食完啲便便點?

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆:sylsyl_hk 的帖子

如果食嗰三大牌子就一定係未出世已是要儲定,同埋入媽媽會訂囉,但我聽人講,媽媽會都好難訂,兩個星期三罐,大食b咪唔夠??

男爵府

之前打算唔餵人奶,因為要返工,但有同事餵開亻奶又就黎唔做,佢話送左佢個電泵俾我。加上奶粉越黎越貴同難買,開始打算餵人奶,餵得幾多得幾多,但都會買一兩罐看門口。打算買能恩或牛欄,99家附近有間藥房話香港媽媽肯留底電話號碼就一定會幫手keep貨俾香港媽媽。難為老公要出九龍幫我買(我住屯門)

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆 bubu7123 的帖子

其實餵人奶真係好架,盡力啦,我身邊好多朋友都話後悔餵人奶日子太短!!
我都要返工架,所以我打算放假前同公司講定,我返工之後會餵人奶,
我諗我公司都會支持我,因為我公司比較細,而且,我阿姐都有兩個女,佢會體諒,同埋大家都眼見奶粉咁難買!!
唔係講假架嘛!!
我地要支持餵媽媽奶!!!

男爵府

引用:回覆+bubu7123+的帖子 其實餵人奶真係好架

原帖由 aprilbaby04 於 13-01-24 發表

其實餵人奶真係好架,盡力啦,我身邊好多朋友都話後悔餵人奶日子太短!!
我同事之前問過hr, 可以去會議室泵奶,加上老細又唔太阻止行開行埋半個鐘。我都會效法呢位同事,佢日日同我講餵人奶好處,又上網搵資料俾我睇,令我信心增加,可惜佢好快就唔做啦。

男爵府

引用:想8下,韓國奶粉貴唔貴? bb食完啲便便點?

想8下,韓國奶粉貴唔貴?
bb食完啲便便點?
200蚊左右一罐,我仔仔大便十分好,從未衰過

17/12 5w6d 0.54cm 閃閃 ; 31/1 12w2d 6.11cm 頸皮 1.5mm  Oscar passed; 2/3 16w4d 175g; 19w3d 334g 仔仔; 21w 450g; 25w 856g; 29w 1556g; 32w 2057g; 34w 2400g; 36w 2870g; 37w 3073g; Born on Aug 3 3055g

男爵府

引用:回覆+bubu7123+的帖子 其實餵人奶真係好架

餵人奶當然好,但如果好似我咁泵極都冇,就要餵奶粉喇

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

咁又唔貴喎,我朋友介紹嘅德國有機奶粉差唔多二百尾,因為一盒得600克,香港奶粉有900克

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆:bubu7123 的帖子

我地互相支持!仲有bk好多媽媽支持你!

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

到時食多啲增加奶水嘅,就冇問題架啦!

首頁

尾頁

跳至