美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2013/8/8 update:最新家中多事少d上bk,如果有任何問題大家在這post留言互相幫助,pm我的話可能會等極都未覆你。

Part1 : http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5721207

之前個Post太多頁了,所以重開一個方便大家分享下依排買緊咩~~

(新手入門可睇埋#2樓的Q&A)

以下提供一D LINKS方便大家,D野岩唔岩你用你自己決定。唔好跟我地買完唔岩你用出去唱我地係打手

美容top50

DERMAL MASK 100塊

it's skin

etude house

栗米茶

人參M巾:

1:http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=256895128

2:http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=184002450&pos_shop_cd=EN&pos_class_cd=90000003&pos_class_kind=T

雪花秀同集團的呂洗頭水介紹:

2012新出的黑樽介紹(韓國霸王):
黑色︰最新頂級韓方人參草本洗髮水 洗頭水 黑潤生氣 預防脫髮掉髮

防止脫髮,滋養發質,黑潤生氣,修護健康的頭皮,改善頭
部血液迴圈,減輕疲勞感。固髮為其根本,使頭髮更加濃密
亮麗。

另一個韓國洗髮牌子:
mise en scene
(最近我去完韓國敗左枝髮尾油覺得幾好用,圖中右上角橙色個枝,防打kick及增強光澤)

Modi甲油(台灣blogger介紹) (平囉,多色囉,gmarket仲平過樂天,如果實色系列要搽兩層先上色)

Ollie雪靴 (我在hk買左對短筒要$38x左右,但好暖,負9度時都頂得住個底亦防線。)

男爵府

留位待補

如果你睇完PART 1頭幾頁仍然遇到困難,你可以試下係我
d帖/debbie媽既上面搵"只看該作者"scan下大家遇過咩問題(要在pc內看,手機唔得),如果仍然未解決不妨望下以下Q & A

Q:點樣俾錢?

A:credit card(要在你的銀行做左3D驗証)/paypal

Q:張卡明明做左3D驗証都俾唔到錢?

A:試下inquirycs,講你張卡已做驗証,卡no.+卡上人名請佢處理。

Q: Dermal mask點樣揀幾款唔同味?

A: 佢有兩行空格俾你打DXX, 你要咩就打晒落去後ADD CART

Q: 想買samples,唔識點樣揀,click圖冇反應

A: 買sample冇圖click,先揀圖中1.(贈品),再揀2.(你想買既野)

Q:EMS寄唔寄住宅區,星期六日派唔派件?

A:可寄到住宅區,由郵差送上門,冇人應門會放底紙叫你去郵局取件。所以派件時間跟郵政局。

Q:其中一個seller既貨又話delivery中,但hold左成個星期都仲未到?

A:有可能係冇貨入貨中,如果唔急的話inquiry seller+gmarket cs。如果你其他貨好急,cancel單。

Q:d退款會退落邊到?

A:如果係prepaid運費就退落gcash account,如果係冇貨cancel單退貨款就退落你俾錢時的credit card/paypal

仲有一個特別情況係,舉例你買左三份sample講明有6枝野最後只收到12枝,要求佢退返一份sample貨款俾你,很抱歉,班cs很固執唔識轉彎的,佢地做唔到partial refund去信用卡/paypal,影左相emailcs時記得同佢講希望將個d款項退落gcash。否則你同佢玩足一個月都未必有回覆。

Q:coupon/gmiles點有點用?上次運費條尾數點用?

A: Part 1 的 P.1 (#3樓有教)

Q:我俾完錢點checkd貨個狀況?

A:
你去 My Market --> Shopping List 會見到你所買既野
On Request ----> Seller未發貨
On Delivery -----> 運送中
Delivered ------> 已到G-Market warehouse
1) 當所有貨品 Delivered, G-Market warehouse 會將你所有貨 Pack好. 然後計算真正重量
2) 你再去My Market--->overseas order, 會見到運費
Original Paid Amount : (visa已付運費)
Cancel/Refund Amount : (多付運費---->退回G-Cash Account)
3) 會有ems reference no. 由G-Market運送機場,再send e-mail 通知你出貨

Fm Debbie

Q:我俾錢時入晒所有資料,冇得按”pay”或者按完冇反應?

A:轉下browser e.g.google/firefox/safari/手機/ipad etc….

Q: 由落單到收貨要等幾耐?

A: 如所有SELLER都很合作運貨順利最快試過4日,但如果被其中某D出貨拖下,

又遇上GMARKET爆單做唔切成個月都未出貨亦有人試過。

反正就係俾完錢之後得閒望下個STATUS,覺得不對路時盡快同SELLER及CS聯絡...再嚴重都係....CANCEL

Q: 落左單之後要做D咩?

A: 你可以間中留意下佢DELIVERY STATUS,以及留意下自己登記的EMAIL/JUNK MAIL BOX有冇通知你冇貨,

如冇貨的話可以盡快安排CANCEL/REFUND.

Q:買SAMPLE邊間最抵?

A:我真係冇格價...

Q: 你可唔可以幫我買埋?

A: BK禁止團購,我地只想吹吹水,有JM幫你的話你地自己PM搞掂,不要搞到封POST。

公爵府

畀面勳章

水晶宮

大宅

回覆:Happy Gmarket揮手區Part 2

霸個靚位先

別墅

support!

水晶宮

大宅

Add oil

子爵府

珍珠宮

大廚勳章

撐場~~~

男爵府

支持呀

大宅

努力學習中

Lilypie Baby Ticker

大宅

回覆 misseleve 的帖子

問有無人在gmarket買左好的蛇毒mask或者cream? 想攪下D紋同鬆馳 ....

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

撐 , JM 買到好野請分享 .

男爵府

大宅

KPH732

男爵府

very useful ... support ... G for my first time already ... ... !!! GREAT !!!

大宅

真的非常感激!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

努力學習

大宅

首頁

尾頁

跳至