母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問點樣可以增加後奶既量呢?
以前生大女時全埋身都無理呢樣野, 呢家返工要泵奶出黎俾細仔飲, 但發覺d奶好稀.. 開頭泵到2安都係稀奶好似水咁, 之後先有杰d既奶出... 應該要食d咩可以令d奶杰d呢? 謝謝!

大宅

回覆 Deneve 的帖子

可以食多一些蛋白質髙的食物,雞肉、花膠、海參等膠質重嘅食物
但要控制分量,太傑就會容易塞,會乳線炎
或者你又可以試下,將D前奶先泵出來唔要,主攻後奶。

大宅

陪月勳章

回覆:點可以增加多些後奶

咁只係餵後奶,前奶点算?

男爵府

引用:請問點樣可以增加後奶既量呢?+以前生大女時

原帖由 Deneve 於 13-01-25 發表
請問點樣可以增加後奶既量呢?
以前生大女時全埋身都無理呢樣野, 呢家返工要泵奶出黎俾細仔飲, 但發覺d奶好 ...
正常飲食就可,前後奶bb 都需要,而人奶望落的確係唔係creamy 係水啲咁㗎喎

子爵府

爸B勳章

前乳後乳都有不同作用,別捨棄前乳只要後乳。

高蛋白質、脂肪、膠質食物,都有助增加後乳;
前乳充滿水份和糖份,幫助BB吸收足夠水份及去便便。
而後乳充滿脂肪,幫助BB有足夠脂肪,飽肚些,增磅。

所以缺一不可!
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

大宅

回覆:點可以增加多些後奶

前奶多抗體,好嘢黎架!

大宅

回覆:Deneve 的帖子

Must balance ka. But i know More Milk Plus will increase 後乳及其質量

禁止訪問

別墅

原來係咁… 之前係頭一個月食太重膠質食物,阿仔食完奶會好唔舒服…

我又唔係唔要前奶,只係泵出黎時可以成2安士都係好淺色,怕食唔飽好快要食下一餐~~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊