跳至
[元朗區] 耀道小學

首頁

尾頁

大宅

耀道小學

小兒插班升小二,請問大家對呢間小學有什麼評語,比d意見.thankyou.

大宅

Re: 耀道小學

呢間小學最好的地方應該係有直屬中學,而間直屬中學聽講都幾好嫁!

大宅

d老師都幾好ka..........

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我鄰居就話一般般, 頭兩年做得幾好, 跟住d人俾以前雜咗, 不過我係聽都返黎, 但佢兩個女都係嗰度讀, 大既而家升咗伊中, 細既成績ma ma tei, 佢仲叫我唔好揀, 我諗都係一般般, 唔知會唔會係佢要求高dd

~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

複式洋房

有直屬中學未必一定好,如果是band1中學就好。耀道中學好似只開了一、兩年,應該唔係band1。

hei2005 寫道:
呢間小學最好的地方應該係有直屬中學,而間直屬中學聽講都幾好嫁!

大宅

多謝大家的意見,間小學唔係我簡係教育局派,因為就快搬去天恆所以想轉校都知唔會派返樓下間小學不過我有去樓下間小學報做插班生佢唔收話冇位

大宅

erica_fung :

真係好想知多點,小兒today已註冊.

複式洋房

聽講有不少新移民就讀。

大宅

耀道小學唔知道好唔好。

阿仔升中派到耀中。早前帶孩子上學,會經過耀中門口,眼見有些同學比較頑劣,或多或少有點擔心。有位鄰居稱10點去買菜,間中會見到同學食住,絲絲然返學。又有一位家長講,有些同學真係壞孩子,嚇得我仲緊要。

但聽過該校的講座,覺得校長很有理想&良好辦學理念,而且校長話今年收生的標準已提高。更上網找尋校長來自何處,原來係伊中出o黎。再者自己曾向在該校的同工查探,又左搭右搭向友人查詢師資,結論都係正面。我都相信o既,政府投放咁大資源,無理由想間學校唔好架。

我都會畀阿仔試下返這間耀中,若真是不堪會立即轉校。
希望唔好見怪我離題。

大宅

Marie貓貓 :

知多一點好,我個大小姐今年升6年級.

複式洋房

我唔知幫唔幫到你,因女升小一,舊年參觀過學校,
我的感覺多新移民,可能課程比元朗低,老師大部份比較
年輕(個人感覺),聽朋友講天水圍比較好學校有潮陽,
循道衛理,李中德(直資)

首頁

尾頁

跳至