烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大廚勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kenstin 發表於 13-2-3 09:10
我買焗爐主要考慮是
第一是size,我現在用的在淘寶買的,鋼水薄如紙,但我主要看中它的size,因為我想玩法 ...

我都睇緊淘寶4XL果d, 可唔可以八吓你用緊邊個牌子呢?

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

回覆 prisyan 的帖子

我買的是這個
http://item.taobao.com/item.htm?id=21856840278
主要嫌它鋼水差,主要看中內籠大,可以做40cm的長棍。
如果你夠用何必要換?老爺機仲更加靠得住。

子爵府

大廚勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+prisyan+的帖子 我買的是這個http://

原帖由 kenstin 於 13-03-01 發表
回覆 prisyan 的帖子

我買的是這個
其實我都只係睇吓, 佢近排爐温有d怪, 左右差好遠, 不過我未正式度過, 但我都要作最壞打算

珍珠宮

tsznok 發表於 13-2-4 08:02
我用bello,實惠好似做緊85折,原價都係$698,30L有埋對流風我覺得算超抵,我啲麵包曲奇蛋糕都係靠佢出世, ...
可否給你這部的尺寸我, 因為我想換焗爐, 家中部爐無熱風對流, 整曲奇最明顯, 最入既會快啲燶

好好過每一天......

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

回覆 jacquesau 的帖子

這是每條發熱綫火力不平均的原因,加左熱風對流都改善不大,所以我說S型發熱綫會比較好,因為上下衹有各一條發熱綫,不存在火力不均情況。我對熱風還未觸摸清楚,每次用距都焗得唔好,以後也懶得去適應了解,所以對我來講系廢功能。
如果其他人了解對熱風如何用法,可否在此分享下?

珍珠宮

kenstin 發表於 13-3-1 11:04
回覆 jacquesau 的帖子

這是每條發熱綫火力不平均的原因,加左熱風對流都改善不大,所以我說S型發熱綫會比 ...
我唔知有無幫助, 我只見啲人話有好啲, 我諗住係會好啲咋.....同埋我都想換爐既......咪研究下囉
好好過每一天......

大宅

我正在係TEFAL#OF 2658 同KENWOOD#MO746選擇之間, 想聽日決定買啦,

首頁

尾頁

跳至