跳至

首頁
12345...27

尾頁

別墅

6月12號出世嘅BB媽媽請進

我囡囡現在4.5kg即9.9磅.

大宅

Re: 6月12號出世嘅BB媽媽請進

我仔仔13號出世,佢而家5.08kg即係11磅幾啦!

別墅

Xs0156
哇!好勁呀! 飲幾多奶?男or女

複式洋房

hi smarkcat,
我囡囡都係 6月12號出世架 , 我喺廣華生嘅, 係順產,
囡囡出世有7磅, 不過進度好慢, 15/8 去完健康院打針,
磅左先得 9.6 磅, 可能因為佢訓多過食啦, 所以唔生肉.
有時間多d分享下丫, 好高興找到個同年同月同日生的bb,
仲要大家都係囡囡, 真係有綠份.
你囡囡食邊隻奶架? 我比佢食牛欄牌1號仔, 見佢唔多生肉,
有d想同佢轉奶粉, 不過又唔知佢受唔受喎.

別墅

Re: 6月12號出世

兩個月重2.6磅係咪重得唔係太理想?不如試下轉奶粉啦,見人地post 話牛欄牌唔係咁好,好似s26都幾好,可以去隔離個topic看看人地既comment. 遲d我個囡唔食人奶都會食s26. 我已經買左
好似話轉奶粉頭一日轉一餐,見ok,第二日轉兩餐,如此類推,直至全部轉哂
[quote]
June2006 寫道:
hi smarkcat,
我囡囡都係 6月12號出世架 , 我

禁止訪問

民房

Hello, 各位6月12日出世Baby& 媽咪, 我係澳門既媽咪, 仔仔係山頂醫院出世架, 只有6磅, 而家有11磅左右,好開心搵到同日子出世既朋友仔呀.你地個baby有無間唔中由鼻哥同口一齊嘔奶呀.....??有時見佢眼水都出埋, 好辛苦, 我係第一任媽咪, 唔多識咩原因. 請指教

別墅

hi june2006
我喺法國生嘅, 係開刀,
囡囡出世有7.1磅, 和妳差不多. 17/8 去完健康院打針,
13 磅喇.
我都 好高興找到個同年同月同日生的bb,
真係有綠份. 我食雀巢能恩.依加飲6oz若你想轉
奶粉,每日轉1餐.

別墅

hi jdson
由鼻哥同口一齊嘔奶,我未試過,但我知道係代表太飽,
你飲幾多oz呀???我依加6oz.我都係第一任媽咪

複式洋房

hello∼
好開心識多兩個同年同月同日生嘅bb媽咪,
估唔到澳門都有添,有機會要聚吓呀!!
我個囡囡星期六果日都有試過口鼻一齊噴奶,
話說我啱啱餵佢飲左兩啖,佢就連埋上一餐果d一齊嘔喇,
嘔左大約有2安倒啦,不過杰杰地好似”譚”咁.
我諗無咩架,嘔d”譚”出黎對佢都好d.
係呢你地個b有無”打c-eight”呀?
我果個日日都有打架,打親我都比水佢飲,
好在佢肯飲水啫,我屋企人話佢”氣虛”喎,唔知係咪呢?
你地有無煲”開奶茶”比bb飲架?
或者除左奶之外,有無比佢試吓其他野?
我囡囡未滿月已經”界”左夜奶,好似而家啫丫,
夜晚7:30飲奶,跟住同我地玩下,睇埋過兒就訓架喇,有時9:00就訓左添,第二朝6:00起身飲奶,
我開5安奶比佢,不過佢通常都飲剩10-20ml.
一日飲5-6餐.

民房

Hi June2006, ok 好開心遇到你地呀, 一定有大把話題啫, 其實你個bb同我個都好相似, 最初個零月時試過一日3次鼻口一齊噴, 保健醫生話掃風要耐d, 查實佢有at到, 通常都係比水飲時先會o甘, 仲眼水都出埋, 同好似有d鼻塞, 我好驚佢抖唔到氣, 又唔知咩原因woo, 佢都飲好多水架, 而家少左好多o甘噴法, 不過佢無"譚"架, 好似鼻涕溝埋d奶奶, 仲有佢同你個bb都一樣, 飲完奶奶都好多時會打c-eight, 你個b真叻, 甘快"界”左夜奶, 我個一時時啦, 呢輪凡親夜奶或早晨果餐都飲得少,有時3安,有時只有2安, 我諗掛住訓呱, 日頭最勁都係4安"炸", 你話"開奶茶"係唔係等於"解奶茶"??

民房

Hello smarkcat, 你好, 原來係太飽, 不過佢又肯飲woo,我個bb而家最多4安, 我剛剛先將飲奶時間較長左, 有時3:30, 有時4:00, 唔知佢算唔算飲得太少呢? 保健時醫生話佢體重上升得唔錯woo, 第一任媽咪, 總係多野問

禁止訪問

大宅

hi, 各位12/6BB媽咪好!
我個b妹12/6在st.Teresa"s開刀生世時都係只有5"8';成粒骰仔一樣。好彩佢好肯食奶;兩個月左右己經要食6安奶、好多時白天3個半鐘就要食;而家己有11磅左右!這兩個星期佢都可以夜晚12點食完奶,用訓到六點先起床。
不過成日就扭抱、還要行住嚟拍佢、真煩!

禁止訪問

大宅

我可以好忍心由去喊,但我屋企人(包括B妹爸爸)就忍唔住;所以而家就慣晒,真激氣!

別墅

你地就好啦!!我囡囡9:00pm飲完...半夜1:00am就喊!!好在有工人幫手咋,如果唔係就............ :-(

複式洋房

hi all,
我個囡囡無乜扭抱個喎, 有時有野做咪放佢喺床仔囉.
佢都無乜特別扭計, 不過有時扭眼訓就要扭人抱,
要一邊抱一邊un, 咁就好快訓架喇~
佢一個星期前開始鐘意睇自己個拳頭仔,
訓喺床仔度, 舉高自己隻拳頭仔黎睇, 好搞笑呀 !!
唔記得同你地講, 佢兩個星期前, 同我講 "un姑"呀!
不過係間唔中啫, 一日都係講一次咁大把,
要我"劉"佢講野, 佢先答我一句"un姑".
有時就 "e e ar ar" 咁應我囉.

別墅

妳地個肚收左未呀??我個肚仲好似有左4,5個月呀?? :-(

禁止訪問

首頁
12345...27

尾頁

跳至