跳至

首頁

尾頁

大宅

芝士問題?

When can we introduce cheese to baby's diet?
Which brands are good for bb under 1?
Where to buy?

複式洋房

Re: 芝士問題?

我在citysuper 買了笑牛牌, 加落糊仔俾佢食.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好似話City Super有一隻叫"QBB"既bb cheese架~
我...買笑牛牌比臭b吔架喳...食左又冇乜野喎...重搶住食添~

大宅

IC, thx a lot!

大宅

KAWAI928

笑牛牌係唔係長方形盒, 細細粒架, 我起惠康買咗呀, 但係冇寫係比BB食喎...

請指教吓...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

POOH_MOTHER 寫道:
KAWAI928

笑牛牌係唔係長方形盒, 細細粒架, 我起惠康買咗呀, 但係冇寫係比BB食喎...

請指教吓...

所以~我咪話City Super果度有隻bb cheese~
因為臭b佢食好多野都冇敏感,所以我先買笑牛牌比佢食喳~
貪佢有味丫嘛~我買紅色盒果隻~
放落粥仔度...嘩..正到暈~ :mrgreen:
不過我諗係絕對唔係守係for bb架,如果擔心可以買bb cheese丫~

複式洋房

係sogo買qbb及麵包超人, qbb就無鹽份, 可以擋小食

複式洋房

點解要俾bb食cheese,請請指教

複式洋房

等bb出牙仔無噉辛苦[quote]
DJBB 寫道:
點解要俾bb食cheese,請請指教

大宅

Cheese with high calcium. It's good for their teeth and bone development.

But treat it with great care, since BB may be allergic to dairy products (yogurt/cheese/milk).

Wynwyn likes the QBB cheese very much. It's her favourite snack.

We can make various recipe for her with cheese them.

大宅

fiona,
想問你係唔係city super買bb cheese? 我去過搵, 不過搵唔到!
Hello! 我叫 Vinci, 係囝囝, 我係05年10月2號出世!你地快d去睇下我個blog!

大宅

uny 有, 好似最近qbb(五條裝)同雪印bb cheese有discount(其他mami話)

首頁

尾頁

跳至