論盡家傭

跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

回覆:姐姐有咗

scary

別墅

回覆:DoReMi媽媽 的帖子

:ghost

P .

禁止訪問

引用:香港政府對佢地太好。無能 +

大宅

請大家幫我諗下點樣請佢走

大宅

最後佢有乜舉動?如佢再話辭職就叫佢俾信,每日絕囗唔提佢有咗,照叫佢做嘢,沈住度氣,等佢開價。你家結構如何?

大宅

引用:我好彩,當年工人有咗,連醫生纸都冇俾,做

原帖由 momama 於 13-02-06 發表
我好彩,當年工人有咗,連醫生纸都冇俾,做到六個月新工人到咗先,一蚊都冇要多我

...
請問幾多年前? 佢喺期間做唔做倒野?

大宅

引用:Quote:原帖由+sa2py+於+13-02-05+發表咁你

原帖由 joey1001_1001 於 13-02-05 發表
早前有個工人告僱主要比埋佢醫院條生仔數8萬蚊添呀,原來香港法例外傭的僱主係要負責呢條數,真大獲!

...
點解會攪成咁! 既然知道佢有左,工人可以入政府醫院,唔會要比咁大條數㗎? 唔通工人自己入左私家生

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Oh, 工人產險, 你唔使比架. 照, 乜都唔使你比架. 我見以前樓上個工人大肚. 佢牙痛咁聲同我呻話照好貴.

大宅

引用:Quote:原帖由+momama+於+13-02-06+發表我好

原帖由 Iceman00852 於 13-02-12 發表
請問幾多年前? 佢喺期間做唔做倒野?
兩年前,佢湊2Y同5Y,通宵嘔,日頭照做嘢,純粹我好彩。

大宅

引用:Quote:原帖由+Iceman00852+於+13-02-12+發

原帖由 momama 於 13-02-12 發表
兩年前,佢湊2Y同5Y,通宵嘔,日頭照做嘢,純粹我好彩。
咁你形容得真係冇錯,你當時真係好彩,佢冇叫你比前四後六佢,算不幸中之大幸

複式洋房

回覆 carollee33 的帖子

呢個正一特衰政府!

禁止訪問

引用:回覆+carollee33+的帖子 +++呢個正一特衰

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實大肚都可以照做野!一切照舊!因為跟本無得炒!
同佢講清楚可以有前4後6假,不過產假吾係fully pay支全薪!生B要佢自己比錢,亞B吾可以入屋!當然無人照顧佢!BB無居港權佢知架啦!佢都要起度生咁無法子,家務照叫佢做囉!以前D人大肚咪又係要做屋企家務!

大宅

yuyueng 發表於 13-2-13 17:25
其實大肚都可以照做野!一切照舊!因為跟本無得炒!
同佢講清楚可以有前4後6假,不過產假吾係fully pay支全 ...
洗車,抹車照舊,但佢同我投訴水桶重

男爵府

跟番合約。 朝7晚11, 合約有無mention 有車, 有就繼續duty. 佢覺得重就最好了。 半夜駛唔駛湊b,? 有就繼續。佢大肚屋企梗要清潔d, 又要買多d餸。 佢要多個錢先得, 買埋佢d休息日幫下佢。 不用怕, 你還有時間。

男爵府

仲有陪埋佢覆診, 如果唔係佢攞封light duty番來你先aware 佢太辛苦就唔好啦。

男爵府

佢完全冇意思要走? 諗住晌HK 生?

子爵府

引用:Quote:yuyueng+發表於+13-2-13+17:25+其實

原帖由 rainbowbb 於 13-02-21 發表
洗車,抹車照舊,但佢同我投訴水桶重
我大肚時都照抹!

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

侯爵府

引用:Quote:原帖由+sa2py+於+13-02-05+發表咁你

原帖由 joey1001_1001 於 13-02-05 發表
早前有個工人告僱主要比埋佢醫院條生仔數8萬蚊添呀,原來香港法例外傭的僱主係要負責呢條數,真大獲!

...
吾係化,本地打工仔都無咁好福利,家陣我叫佢生架,要我揹埋條數,有病呀。

男爵府

引用:Quote:原帖由+joey1001_1001+於+13-02-05+

原帖由 hellomag 於 13-02-21 發表
吾係化,本地打工仔都無咁好福利,家陣我叫佢生架,要我揹埋條數,有病呀。

...
勞工處話妢娩費唔使包,產前檢查可能要畀

無聊閒在家

首頁
23456...8

尾頁

跳至