嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,因為望落好似𣎴是太高,仔仔20mths, 好似好快爬出來。😓thx

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

引用:如題,因為望落好似𣎴是太高,仔仔2

原帖由 rd21gn54 於 13-02-04 發表
如題,因為望落好似𣎴是太高,仔仔20mths, 好似好快爬出來。😓thx

...
過咗1歳已經唔願意困喺入面啦

大宅

回覆:123baby123 的帖子

mine has no choice even if he is not willing to go inside. no manpower to look after him la. his little sister is coming!

大宅

回覆 回覆:rd21gn54的帖子

你吾好買方型或長方型個種,買妥圓型個種高身D,吾易琴出黎

大宅

回覆:patient 的帖子

請問那裏買倒圓形的?

大宅

回覆 回覆:rd21gn54的帖子

0/3baby

大宅

回覆:rd21gn54 的帖子

我個仔已經爬咗出黎啦,真係嚇死我呀!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

rd21gn54 發表於 13-2-4 18:54
mine has no choice even if he is not willing to go inside. no manpower to look after him la. his lit ...

我果個用到個仔歲半識行無耐. 我叔仔就響佢個女一歲前就拆左個playpen.

大宅

回覆:bosch 的帖子

咁唔困住佢係入面,佢咪係屋企亂咁攪嘢?點看住佢呀?真係成日唔洗做咩?

侯爵府

回覆 angel-papa 的帖子

BB太少刺激, 對發展有很大負面影響

BB搞亂野問題嚴重, 定係第時帶佢去治療問題嚴重?

一歲起, 可以教BB唔好搞電制/危險野; 如果貴重野, 唔想俾佢搞爛, 就收拾好佢; 自己整理好地方, 俾BB有多d空間學習/周圍走
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

大宅

引用:+本帖最後由+pyjess+於+13-2-6+13:45+編輯+

原帖由 pyjess 於 13-02-06 發表

回覆 angel-papa 的帖子
Agree!

首頁

尾頁

跳至