網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

一直用開何生, 仲記得初初佢回應快, 整理貨件快, 又會根據我果次件貨建議我用咩快遞好, 又會提醒果排海關睇得緊, 問清楚我d貨係咩, 怕被扣起, 總之又快又妥.唔知係咪愈黎愈多人用, 佢回應得愈黎愈慢, 早上叫佢集運, 佢一句"整理好告訴你", 等到lunch我提一提佢"好了嗎?", 佢只回應"好了通知你", 結果等到放工都未得, 第二日再問佢, 又要重新講過所有運單號, 唉~
回應慢可能都係無可厚非, 但係我感覺佢愈黎愈唔誠實, 報大重量, 或者小小野都計體積重, 問佢每件貨分別幾重, 就等好耐都答唔到, 淨係叫你拍個總數.
以最近(亦係最後一次啦)呢次集运講, 買既全部都係衣服, 佢話重3.2kg, 但要計體積重5.5kg, 我都唔知好嬲定好笑, 以前叫你运鞋連鞋盒都未駛計體積重啦, 我就問佢邊件貨超體積, 佢一句"我查下", 然後又一輪等侯, 我唔想d貨宅過年, 心諗算, 豪俾你, 叫佢送去九龍塘商業區, 佢話要收附加費, 我話呢個地址送過幾次, 都唔駛收附加費, 佢竟然話咁就要收返之前冇收既附加費, 佢話係京广追收返佢, 所以追收返我!!! 唔係呀花~冇野呀~嬲到我訓唔著呀!!!
d貨我趕住新年要, 唔想响香港又要搵又要買多次, 所以俾左錢佢, 但我真係唔會再用佢啦!!!

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:何生, 連你都係咁

咁都得追收以前你比左嗎?

伯爵府

畀面勳章

邊位何生,可否告知呀。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

何生是我第一代集運拍擋, 雖然已好耐無跟他合作, 但印象中他是很老實的人, 後來越來越人找他集貨後, 他請了一些助手, 會唔會係這些助手唔老實?

始終生意太多, 何生不可能事事親力親為...

男爵府

BK Milk勳章

佢係我第一個集運, 記得佢D幫手好差.九唔答八.
你話佢唔老實, 好難相信, 係唔係旺旺果個幫手差?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

應該唔係何生本人嚟嘅~

大宅

好媽媽勳章

回覆:kkaatthhyy 的帖子

何生一直都係我集運好拍檔

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

其實算好喇,到依家先第一個講何生,今年唔見有人講丁玲同其他幾個GE?

大宅

引用:咁都得追收以前你比左嗎?

原帖由 pampamlam 於 13-02-04 發表
咁都得追收以前你比左嗎?
我俾左呀

禁止訪問

大宅

引用:何生都係我第一個集運拍檔,+好老實咁講,+比

原帖由 happy168 於 13-02-04 發表
何生都係我第一個集運拍檔, 好老實咁講, 比起以前佢真係差咗, 但相對於宜家好多人投訴的(多x/波x) 我估佢已 ...
甘相對俾人扣货,恐嚇迫寫好評,粗口問侯等等,何生又遠遠唔及甘衰

子爵府

Obe2009 發表於 13-2-5 00:01
其實算好喇,到依家先第一個講何生,今年唔見有人講丁玲同其他幾個GE?

...
所以我之前介紹你嗰檔我宜家都唔講咁多喇,一個和尚有水飲,但十個和尚就唔夠飲架喇,多咗人用後就一定保持唔到水準架喇,你宜家有眼見啦,see!

子爵府

388mama 發表於 13-2-5 00:26
真係好怪何生,而家係工仔惡過老細。
62內地厂話只要有手有腳就算傻架都請。 ...
香港咪又係!有人打上電台講,話試過請咗個後生果脫,第一日上晝番工,唔likely份工就下晝就玩失蹤,直至老細打比佢,佢至話唔撈咯喎,宜家D八、九十後都得架喇!

子爵府

引用:Quote:原帖由+happy168+於+13-02-04+發表何

原帖由 kkaatthhyy 於 13-02-05 發表
甘相對俾人扣货,恐嚇迫寫好評,粗口問侯等等,何生又遠遠唔及甘衰
冇錯啦,呢d好少事,佢都叫正正常常答樓主啦。如果好似多寶果d.,粗口話,又扣貨,叫你自己3日內上廣州自取,真係接受唔到,還要比人辱罵喎!

水晶宮

Obe2009 發表於 13-2-5 00:01

...
丁玲由上年5月用到而家都好好啊, 好快覆, 早排加價潮, 問佢好多都耐心答, 我有次叫佢磅完, 得4K, 唔運住, 等埋下一批先, 又冇問題; 有一單唔同左運單號但係我名又提我.
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

男爵府

引用:一直用開何生,+仲記得初初佢回應快,+整理貨

原帖由 kkaatthhyy 於 13-02-04 發表
一直用開何生, 仲記得初初佢回應快, 整理貨件快, 又會根據我果次件貨建議我用咩快遞好, 又會提醒果排海關睇 ...
我同何生合作多件,終於分手了,你遇到問題我也遇到。我覚得佢十分差,而且真的唔見貨,大家小心吧。佢地too old fashion! Degraded n poor service

fong媽  我有件貨明顯係折開過, 裏面少了一件, 佢無通知我, 就咁照出貨, 唔再用佢  發表於 13-2-7 09:30

象牙宮

kkaatthhyy 發表於 13-2-4 21:38
一直用開何生, 仲記得初初佢回應快, 整理貨件快, 又會根據我果次件貨建議我用咩快遞好, 又會提醒果排海關睇 ...

久而必分. 分完再合. 有何出奇. 世界是圓的.
忙時. 一切是排次序. 理你是誰. 特凸都要排呀. 買的人又非自己唯一.
我做 買家 or 供應商, 一視同仁. 交情好的. 會加快d... 哈哈 也不保證.

打人地工. 係0甘... 除非 緊急 deadline.

不會因過年 "豪俾你". 旺季更不想同人迫. 何苦? 購物 happy. 也要輕松. 心理負擔重 No way. sorry.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至