烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:Melodyxo 發表於 14-8-2 11:18 請問

原帖由 bullbull1 於 14-08-02 發表
唔放都得㗎。不過如果係經常要開門,引至好多倒汗水,唔用個兜好容易流晒出黎。 ...
好,謝謝

男爵府

引用:Quote:lbhwong 發表於 14-3-8 19:50 本來我

原帖由 babymj33 於 14-03-11 發表
扣半年家用? 咁點買餸呀? 蒸出嚟啲餸佢無份食呀?
我係ftm,個爐我都係用私己錢買,c6都冇出過錢,不過我係先斬後奏。佢開頭唔知噤貴。我又唔覺得買家庭電器一定要c6出。我好多時都係怕要c6俾錢會俾佢煩,我都係會自己出錢買,唔洗俾佢煩

男爵府

回覆:Miele電蒸爐學習交流區~~(XO醬炒露荀豬柳P.89附食譜)

用緊miele 蒸櫃既jm?易唔易壞?因為我係7/8/13買,過咗聽日就冇得續保養。但續保要成$3900/4年, $7500/9年。唔知多唔多人會續?希望可提供一些經驗俾我,謝謝

珍珠宮

引用:回覆 C988 的帖子明白,平時,想大清,可以

原帖由 mi11126 於 14-05-23 發表
回覆 C988 的帖子

明白,平時,想大清,可以用清潔劑嗎?你地偶爾會打開下佢散下味或走下濕氣?(唔好介意 ...
我只用濕布抹,每次蒸野100C 大部份菌都死
平時我每次用完都用乾淨的乾布抹乾門丶頂及底部的水份,其他風乾
門就長期keep it slightly open

大宅

回覆:Purecane 的帖子

請問這個在那裏買?

洋房

大家好,用咗三日刨晒94頁,結果係中咗毒,決定買

依家買仲送四個LC既粉紅色燉盎(無記錯係價值$15XX)

但未決定去百xx定瘋宅買好...

男爵府

引用:用緊miele+蒸櫃既jm?易唔易壞?因為我係7/

原帖由 yuki0120 於 14-08-06 發表
用緊miele 蒸櫃既jm?易唔易壞?因為我係7/8/13買,過咗聽日就冇得續保養。但續保要成$3900/4年, $7500/9 ...
我冇續呀,因平日保養好小心。

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

引用:大家好,用咗三日刨晒94頁,結果係中咗毒,

原帖由 SiuSiuP 於 14-08-10 發表

依家買仲送四個LC既粉紅色燉盎(無記錯係價值$1 ...
用3日睇晒全部?勁呀!仲有LC送正!

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

別墅

引用:大家好,用咗三日刨晒94頁,結果係中咗毒,

原帖由 SiuSiuP 於 14-08-10 發表

依家買仲送四個LC既粉紅色燉盎(無記錯係價值$1 ...
我同你一樣,3日趴哂文,決定聽日去百x匯買,用HSBC比錢賺個回贈。

大宅

回覆:bobo0927 的帖子

請問你買咗未呀?昨天去過百xx,sales教我用hsbc分開簽賺回贈,要遲啲送貨。唉!睇哂啲post太吸引,雖然㕑房用品已很多,但都要帶Miele回家。

別墅

引用:請問你買咗未呀?昨天去過百xx,sales教我

原帖由 luckybaby2003 於 14-08-16 發表
請問你買咗未呀?昨天去過百xx,sales教我用hsbc分開簽賺回贈,要遲啲送貨。唉!睇哂啲post太吸引,雖然㕑 ...
係呀,我都係喺百x匯買,用兩張hsbc card分3星期簽,所以未有機玩住(>_<)
如果你有興趣就要快啦,因為要31號前簽哂架

大宅

bobo0927,
今晚買了,好開心。你現在2張咭3星期是否total 回贈$1,200?如果再早3個星期就可以再多$1,200了,一路都冇留意信用卡的優惠。
有好過冇,大家一齊用得開心啲

別墅

引用:bobo0927,今晚買了,好開心。你現在2張咭3

原帖由 luckybaby2003 於 14-08-16 發表
bobo0927,
今晚買了,好開心。你現在2張咭3星期是否total 回贈$1,200?如果再早3個星期就可以再多$1,200了 ...
係呀,回贈$1200。你幾時收貨??

大宅

約咗25號,心急中,這段時間做定哂功課,送到即用。

洋房

yuki0120 發表於 13-8-21 14:29
今日拎咗兩個架,質量好好俾原裝既實淨
唔好意思,可以pm我訂架既資料嗎?

大宅

昨日收咗機,即煮了大蜆蒸蛋、蒸飯和西蘭花好味。今日會試蒸雞,呢度放毒真係放得好,點解咁耐冇
版主的post.

男爵府

引用:昨日收咗機,即煮了大蜆蒸蛋、蒸飯和西蘭花

原帖由 luckybaby2003 於 14-08-26 發表
昨日收咗機,即煮了大蜆蒸蛋、蒸飯和西蘭花好味。今日會試蒸雞,呢度放毒真係放得好,點解咁耐冇
...
前牌扭傷了頸,要做物理治療,少咁煮嘢食呀。

大宅

回覆:Miele電蒸爐學習交流區~~(XO醬炒露荀豬柳P.89附食譜)

OMG.頸係好麻煩的,希望你快啲好番!在你的posts學了很多有用的㕑藝,thx.
有人提過水箱的手位制易壞,你們是否每天也將水箱拆開呀?

男爵府

luckybaby2003 發表於 14-8-26 21:42
OMG.頸係好麻煩的,希望你快啲好番!在你的posts學了很多有用的㕑藝,thx.
有人提過水箱的手位制易壞,你們 ...
多謝你關心~~嘻嘻...好開心你咁支持我。
只要小心放番入去,其實都唔算好容易壞。唔拆出黎洗好快會有水垢,到時就要成日用水垢丸洗好麻煩。

別墅

我都俾大家毒左,聽日送貨喇,好心急呀

bobo0927    發表於 14-8-29 11:43

首頁

尾頁

跳至