跳至

首頁

尾頁

大宅

愉景新城商場大裝修? D商店會唔會轉晒?兒童街冇左!

複式洋房

唔會surprise. 個場大執=勁加租. 熊貓個場就係咁. 遲啲可能連學嘢果度D shops 都頂唔順要走.

大宅

新世界發展於2011年全資收購旗下原本為合資項目的愉景新城商場,現正醞釀大型翻新計劃,針對區內家庭客。未來商場的商戶組合會以「保本」先行,包括保留「兒童街」、兒童產品商戶及多間兒童學習中心和補習社。年輕人口方面,胡表示,未來將招攬快速時裝(Fast fashion)品牌進駐,以迎合年輕客群口味。將屋苑商場升格為年輕化的地區商場

出世:      體重3.5kg, 身長50cm, 頭圍35cm
2個月:    體重6.5kg, 身長60cm, 頭圍40cm
3個半月: 體重7.8kg, 身長64cm
4個月:    體重8.02kg,身長65.5cm,頭圍42cm

別墅

回覆:愉景新城商場大裝修?

The whole food court will be moved to 3/F. It was told that Park\'n shop also will be terminated in the comings period.

大宅

咁大件事, 咁百佳會搬去邊?

大宅

兩層式商舖 引潮牌入場

天幕廣場是愉景新城一大地標,翻新後同一地點將是一個半露天美食廣場,室內戶外連成一體,正物色東南亞區知名Food Court營運商負責。「鄰近福來村的入口位置將採兩層式商舖設計,吸引近年冒起的潮流品牌進場。」他解釋兩層式商舖能供租戶玩更多花樣:「不是人有我有,要做到只有我這裏有。」

呢個係之前news, 我以為個foodcourt會搬去天幕廣場個邊,唔知最後會點呢?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

多謝報料!!! 商場有 FB A/C 好心就大約講解下將會如何轉變 搞到住客真係好唔知點咁 隔一陣就見到D店舖無晒

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

【明報專訊】內地自由行龐大的消費力持續支撐本港零售業,新世界發展(0017)旗下愉景新城商場計劃斥資7億元進行內外翻新工程,由於商場樓下即為往返內地的直通巴士總站,「食正」自由行概念,翻新後計劃增加舖位及引入多元化租客,並設時裝、化妝品、家庭用品、兒童服裝及遊客手信等多個主題區域,更有意打通部分地下與一樓舖位為巨舖,吸引國際時裝品牌進駐,開設旗艦店,預計翻新後人流增長可達50%。

劃分時裝化妝及珠寶等主題區

新世界發展資產管理總經理陳少華表示,商場翻新後,計劃打造為區內一站式旗艦購物商場,有信心吸引內地遊客消費。他又指出,除內地客外,荃灣區大部分人口均為45歲以下,以年輕家庭為主幹,深具消費潛力。
新世界發展租務總監兼K11 Concepts租務部總經理梁力宏表示,翻新優化工程共分為四期,目前首期工程已展開,預計在2015年完成,屆時由內部到外觀都會煥然一新。翻新後會保留兒童服飾用品這條主線,並劃分為時裝、化妝品及珠寶金飾等多個主題區域,更有意將部分地下與一樓舖位合併成雙層舖,供大型國際品牌開設旗艦店,料樓面最大可達2萬至3萬方呎,目前已與數個品牌接洽。另商場設有1000個車位的大型停車場,亦會在燈光、設施及泊車系統上進行優化翻新。

男爵府

回覆:woodstock723 的帖子

甘呢度樓價咪會升?我住左近十年,一搬入瑪莎就close down,之後其他有名商鋪陸陸續續甘走,幾個月前我賣左先黎大裝。

大宅

今日見到kfc都close了

男爵府

回覆 Snow-fash 的帖子

超唔鍾意個新地板,反曬光,明知女士著裙會走光!d顏色又一撻撻,奇奇怪怪甘

複式洋房

引用:回覆+Snow-fash+的帖子超唔鍾意個新地板,

原帖由 jumug 於 13-05-10 發表
回覆 Snow-fash 的帖子

超唔鍾意個新地板,反曬光,明知女士著裙會走光!d顏色又一撻撻,奇奇怪怪甘
我都覺得d磚唔得, 好似好舊好cheap 咁, 又話七億裝修, 唔知點解揀呢只磚, 新鋪就已好污穢咁

別墅

引用:The+whole+food+court+will+be+moved+to+3/

原帖由 kauni 於 13-02-19 發表
The whole food court will be moved to 3/F. It was told that Park'n shop also will be terminated in ...
Food court 個site話五月尾裝修完,甘會依舊係food court 嗎?

大宅

janice_bao 發表於 13-5-13 15:47
Food court 個site話五月尾裝修完,甘會依舊係food court 嗎?
我上愉城個網唔見關於裝修既news,請問係邊道見到?據我所知原本foodcourt個位會做兒童街, foodcourt會搬去另一個位,但價錢一定冇以前咁大衆化,因為會搵一間類似大食代既公司經營

別墅

甘姐係五月尾都唔會有food court 住囉。甘百佳會點呢?

複式洋房

引用:甘姐係五月尾都唔會有food+court+住囉。甘

原帖由 janice_bao 於 13-05-14 發表
甘姐係五月尾都唔會有food court 住囉。甘百佳會點呢?
好似話新food court 會係依家百佳個位

別墅

甘百佳咪冇左...

複式洋房

試下非長實企業都好啊!

大宅

回覆:愉景新城商場大裝修

d 新磚勁唔得,唔整好過整,勁反光,遲d 一定比人投訴

大宅

而家已經有人投訴緊