跳至

首頁

尾頁

別墅

BB預備07-08年入學的0409媽咪們

我諗住比囡囡07-08年先返學,依家搵緊幼稚園,睇下邊間好d.

大家的9月BB又點呀?一齊傾下交換下意見同心得啦.

複式洋房

Re: BB預備07-08年入學的0409媽咪們

我都會比晴晴07/08年入學,家陣都問左幾間取表.

洋房

我已經同進進報左今年9月n.1班啦,因為屋企得佢一個,想佢多D機會同小朋友接觸 :lol:

複式洋房

aucombaubee 寫道:
我已經同進進報左今年9月n.1班啦,因為屋企得佢一個,想佢多D機會同小朋友接觸 :lol:

進進介左片未呀?返學可以幫佢介片,咁返半日另係全日呀?
有無同進進返幼稚園Playgroup,等佢適應下.

男爵府

係咪07-08幼稚園開始要報啦 死啦,阿仔仲係唔多識講嘢,連自己個名都唔識講,點考呀.......

洋房

梓晴媽媽,
進進仲未戒片呀,我突登留番比miss同佢戒架 因為我係一個懶媽咪 我幫佢報左半日班,因我係全職媽咪,只係想佢番學學戒片,同人相處,同埋學講野,因為進進連爸媽都未識講 :-( 所以Vincent913你唔使驚呀,比你仔仔多D同小朋友玩可能有幫助架,進進無番幼稚園Playgroup,因為我屋企留下果間一星期番2次,每次1小時,得1個鐘等佢warm up得黎都差唔多要走啦,所以無同佢報Playgroup呀 :cry:

複式洋房

晴晴係幼稚園返Playgroup,問過老師面試會點?佢話會問下小朋友邊個係媽媽,爸爸,用手仔指都OK.同睇下小朋友玩玩具
時的情況.所以都唔怕講野方面.

複式洋房

Dear All Mummy,

請問各位Mummy 九龍塘 - 根德園幼稚園好唔好呀!(聽聞課程度幾深...)
如果由將軍澳返九龍塘搭校巴都幾遠....小朋友都幾辛苦 law...
請問將軍澳有冇好幼稚園介紹 ???

別墅

Vincent913 寫道:
係咪07-08幼稚園開始要報啦 死啦,阿仔仲係唔多識講嘢,連自己個名都唔識講,點考呀.......

我都好擔心家,見d幼稚園面試問好多野,阿囡有好多都仲未識,到時都唔知點算.........

別墅

唔知大約會問d咩問題呢???有冇d有經驗既mami知呀???分享吓~~~
該用戶已被刪除

洋房

hi all mama,

你地好! 我囡囡都係9月尾出世, 而且今年10月足兩歲就返 n1 呀. 好多親戚話我好殘忍, 咁細個就要佢返學. 唉.... 因為囡囡既性格好怕羞, 好慢熱, 而且又唔係好識講話, 只係少量單字, 仲係 like 時先講. 所以比佢返 n1 先, 等佢有所 improvement. 到 10月, 11月 in 幼稚園時, 希望好 d 啦. 至於toliet training, 已經開始左差不多1個月, 有少許 improvement (肯坐痰罐), 但唔識示意比我知佢要 "shu shu" / "ng ng".

民房

別墅

今日去咗浸大幼稚園

首頁

尾頁

跳至