嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地會用邊隻英文教材比bb睇

大宅

Re: 你地會用邊隻英文教材比bb睇

阿仔得1歲半, 我剩係俾disney world的play along佢睇, 佢已經識得clap hands, tickle, shake, turn around, 指出邊度係fingers, head, hands, eyes, nose, ears, mouth, bellybutton, feet, toes, pat pat (呢個我地自己教嘅...) 佢睇得又開心又學到野! 我每日俾一次佢睇, 大約半個鐘至8個字, 由佢1歲1-2個月開始睇, 到依家都係睇咗3-4個月, 進度好好啊! 我依家開始俾卡機佢玩去鞏固佢在play along學到的野, 真係唔錯!
不過我就覺得太貴, 所以我都係買二手, 嘻!

水晶宮

咩o野都有. e.g. thomas VCD, sesame street (tv & vcd 都有), Barney, Disney World of English - demo 碟 (套o野實在太貴, 唔捨得買), 英文兒歌 vcd, etc

我覺得唔需要用特定一個教材, 因為好多bb貪新鮮, 佢會鐘意唔同 characters, 花錢買多d唔同款的, bb有多d選擇佢仲鐘意.

還有, 我覺得除o左比bb睇碟之餘, 仲要日常都要用英語跟bb溝通, bb先至較易掌握呢種語言. 如果唔係, bb只係會識一些單字 or 簡單指令, 而非運用到呢種語言.

大宅

我BB現在10個月大,已開始看DISNEY隻DEMO牒(全套太貴啦),他都很留心看,我還買了PHONICS KINGDOM給他,都幾好!

開心寶寶祉翹仔[/url]

男爵府

my bb 8 months old, I played Mother goose to him, he liked it very much, he moved his body and laughed. However, he just like level 1. He will give out "ng ng" sound when I played level 2.

複式洋房

我喺bb5個月時開始播Disney World of English,雖然貴左d,但真係幾work。每日個工人都會播play along 同 sing along 嘅dvd 同 cd 俾佢,夜晚我地放工返去就會同佢唱吓歌,玩吓talk-a-long cards,佢而家16個月已可正確指出身體好多部份(head, ear, nose, mouth, eyes, hands, feet, hair, belly button, etc)同埋做動作 (jump, turn around, dance, clap hands, etc)。

禁止訪問

陪月勳章

男爵府

PHONICS KINGDOM
http://hk.myblog.yahoo.com/tantaub/
http://www.fotop.net/tantaub
http://www.pugmart.com/portal/?uid/16

複式洋房

洋房

how much for the phoenic kingdom?

tabo817 寫道:
我BB現在10個月大,已開始看DISNEY隻DEMO牒(全套太貴啦),他都很留心看,我還買了PHONICS KINGDOM給他,都幾好!

大宅

我起書展見過折

洋房

my friend use it and it is ok good.

:lol:

大宅

打gc.hk可作參考.

大宅

啱啱買左phonic kingdom全套. 之前都係睇English Time demo 咋

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

BB而家6個月, 由1個月就開始聽/睇Disney world of english, 不過仲未知有冇用

洋房

我係買English Time 比bb睇 佢睇得好開心

珍珠宮

我個仔都係呀, 10個月左右開始睇play along, 一歲幾已經識做好多 play along入面d動作 (我講or sing佢做) 而家都識晒 --->clap hands, tickle, shake, turn around, fingers, head, hands, eyes, nose, ears, mouth, bellybutton, feet, toes, pat pat, 另外重有 open hands and close, wiggle, etc...

成set DWE最值就係play along

另外, 每日4:00都會睇sesame street, 佢睇得非常開心同高興

禁止訪問

大宅

mother goose & barney

大宅

我在書展買全套7levels,700幾元!500幾元只有1-5level
開心寶寶祉翹仔[/url]

首頁

尾頁

跳至