嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb出風"難"

已經睇過醫生, 佢食葯就退, 唔食葯就起, 點算? 請有
經驗既媽咪幫忙 :cry:

複式洋房

Re: bb出風"難"

請介口, 雞蛋, 菇類及海產暫時不要吃
待體內的致敏元素平複, 疹就會退

複式洋房

可能佢嗰肚入面仲有啲野末清,試吓同佢放大便。

複式洋房

點解會出風"難"既??

民房

我個仔及女亦有出過, 通常出的時候是代表他們的身體比較差, 個仔出的時候很煩, 用了很多方法, 西藥是治標不治本, 介口是一定要, 但不知道那一個真正醫好他, 我覺得一定要令他將身體的毒素排出體外, 多飲水, 有大便一定會好些, 另外, 如他痕的時候, 請賣一些九菜, 用一條, 用手指擠出汁液, 查在痕的地方, 很快便止痕, 而風"難"便很快退, 但亦會在出, 另一個方法是用酒餅沖涼, 在雜貨店賣, 弄碎它, 煲一煲水, 要全滾, 將粉狀的酒餅, 放在一個沖涼盆內, 將滾水沖入盆內, 攪拌後, 待水暖後(約需1個多小時才會暖), 讓小孩浸15分鐘, 每天沖, 沖幾天

我的女兒比較好, 我用無比x塗在患處, 沖酒餅水, 到藥材鋪賣一的中藥給他飲, 一至二天便好了

希望可以幫到你

mayverala 

JuneAo 寫道:
點解會出風"難"既??

大宅

好媽媽勳章

mayverala:
唔該哂!!!
我咁大個人都間唔中會有,可能係我身體比較差 :lol: :lol:
想問一下酒餅係邊度買?????
我試過生到頭頂同腳板底都有,成20歲女仲要亞媽帶住去睇醫生,因為行唔到腳痺!!!! :lol: :lol:

複式洋房

many many tks

其實我個女而家出風難都系好煩, 可以咁講已經成個月都未
好, 試過好多方法都唔好, 尤其系睇西醫, 都睇過幾次, 真
系治標不治本, 而家試緊中葯, 不過, 我都會試下您d方法, 希望好d啦, 因為見到佢咁痕, 真系好肉赤架

複式洋房

系賣南貨既雜貨店有得賣

ykcde 寫道:
mayverala:
唔該哂!!!
我咁大個人都間唔中會有,可能係我身體比較差 :lol: :lol:
我試過生到頭頂同腳板底都有,成20歲女仲要亞媽帶住去睇醫生,因為行唔到腳痺!!!! :lol: :lol:

大宅

好媽媽勳章

juneao :
唔該哂!!!

民房

如果係大人的話, 請賣一支九江雙蒸(超市有賣), 在倒滾水前, 先將酒倒入, 再倒滾水, 待暖後, 才沖洗

mayverala

ykcde 寫道:
mayverala:
唔該哂!!!

首頁

尾頁

跳至