論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家要小心,不要請這名印傭!
姓名:YXYXK WXXXYATI
出生日期:xx-3-1977
身份證:W4XXXXX(5)
履歷:曾在新加坡工作六年,剛重新來港工作一個月,一月一日上班,二月五日被炒!

這名印籍傭工偷取了我坐月用的高麗蔘、鹿茸、瑤柱(大前提是我還沒有坐完月)、米、油、瓜籽,拒不承認。她的廣東話很流利,很懂看人眉頭眼額、善用花言巧語。表面上和藹可親,話頭醒尾,實際上背後黑面,恣意偷懶。希望各位媽媽小心,因為她很懂演戲,專偷值錢東西。趁太太餵母乳期間不停講電話,漠視紀律!

請大家小心!

別墅

回覆:小心斷約印傭(她要在2月19日前找工作), YXYXK WXXXYATI

你真不好彩,有時真不明白d工人乜都偷。到底來工作還是做賊架。

複式洋房

回覆:Winnie3q 的帖子

炒左都無用,佢地好似好快又搵倒工呀〜〜

大宅

回覆:小心斷約印傭(她要在2月19日前找工作), YXYXK WXXXYATI

佢偷你整包?經是小小咁偷?你點樣發現佢偷?

複式洋房

回覆:cccbbb 的帖子

距偷左我2/3 包高麗參,少少鹿茸,同埋瑤柱,係我媽發現咖因為高麗參偷得太狼少得太明顯,而瑤柱剩番啲碎無晒啲原粒,鹿茸就係我有裝距,綁包裝嘅綁法唔同左!但無用我估距揾倒工,因為最後距無上機

水晶宮

回覆 Aurea2013 的帖子

photo please

別墅

身同感受。我個果剛於星期一老佬,我而家仲未生呀

想請教,點樣可以知她未離港?

複式洋房

回覆:小白媽媽 的帖子

我喺air Asia 買左air tkt to her ar 一過左上機時間就打去air Asia 問距有無上到機,航空公司話無,之後我c6打去agent 問,agent 話可能距改機票早走我覺得唔係囉if 早走航空公司會知ga ma~~c6 問agent 係唔係揾倒新工,agent 就話even 工人揾倒新工都要番一番原居地~~所以我唔係好明啦~~

首頁

尾頁

跳至