跳至

首頁
34567...30

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 你地既小朋友報左幼稚園未呀!

你帶兩個, 返遠又擔心d, 一陣黃雨, 要自己接放學會好輪盡, 將軍澳友都好呀!

Luzern 寫道:
AngieTinna

bbs 爸爸唔俾返遠
做將軍澳友咋 :mrgreen:

[quote]
AngieTinna 寫道:
Luzern, 你已幫孖b報左宣幼? 係咪九龍塘果間? 我問學校話未派表?
[/quote]

公爵府

其實見您地有咁大機會做同學仔, 真羨慕 :mrgreen:
係呢, elaine, 其實您都會唸將軍澳, 是否想有第2位小朋友時, 您會方便d

elainehopl 寫道:
你帶兩個, 返遠又擔心d, 一陣黃雨, 要自己接放學會好輪盡, 將軍澳友都好呀!

伯爵府

好媽媽勳章

唔係, 我計過, 如果生第二個, 第二個讀幼稚園, 曉琳都升小一, 無論點樣都係咁輪盡 (點都要接送兩間學校). 又唔知男定女, 所以女校都幫曉琳報下.

Luzern 寫道:
其實見您地有咁大機會做同學仔, 真羨慕 :mrgreen:
係呢, elaine, 其實您都會唸將軍澳, 是否想有第2位小朋友時, 您會方便d

[quote]
[/quote]

公爵府

oic
不過您已初步同曉琳唸到升小一去邊度讀, 都唔洗咁煩了~
到時有第二個bb, 您決心做全職媽媽嗎

唔係, 我計過, 如果生第二個, 第二個讀幼稚園, 曉琳都升小一, 無論點樣都係咁輪盡 (點都要接送兩間學校). 又唔知男定女, 所以女校都幫曉琳報下.

大宅

呢個都係我要考慮嘅問題...但我諗住俾angie考多幾間, 當攞下經驗. 佢見到生保人同地方會好緊張, 唔瞅唔睬. 到學校肯收佢先再諗讀邊間!

伯爵府

好媽媽勳章

我唔做全職媽媽, 因為我冇耐性, 對個囡要求高, 如果日日對住佢, 兩個都發癲. 我都係搵錢, 再同佢參加多d活動. 返公司可以滿足我既事業心(有少少), 又有人畀我鬧下, 唔洗得曉琳一個畀我鬧, 關係好d. 仲有我層樓有排供.... 遲d先算.

Luzern 寫道:
oic
不過您已初步同曉琳唸到升小一去邊度讀, 都唔洗咁煩了~
到時有第二個bb, 您決心做全職媽媽嗎

等待驗證會員

luzern,
咁您有無諗定小學呀?? 係咪俾龍鳳同一間學校呢...

公爵府

我個人好簡單架~我只會唸好多野, 跟住俾爸爸決定~
小學暫定宣道
其實我鍾意宣道,培正,民生
名字都係, 點知佢揀個差不多音 lam/nam, 我想 reject 佢,
不過最後都算吧

ardnas65 寫道:
luzern,

等待驗證會員

您就好啦.. 老公肯做決定.....
我老公就俾呢d"小事"我決定....... 搞到我頭都大......
Luzern 寫道:
小學暫定宣道
名字都係, 點知佢揀個差不多音 lam/nam, 我想 reject 佢,
不過最後都算吧

[quote]
luzern,
[/quote]

大宅

我老公都覺得呢d小事由女人話事!!!! 我會同佢報多幾間, 睇下邊間收先再考慮!!

我老公就俾呢d"小事"我決定....... 搞到我頭都大......[quote]
Luzern 寫道:
小學暫定宣道
不過最後都算吧

[quote]
luzern,
[/quote][/quote]

等待驗證會員

頭先同我家姐傾msn講亞仔讀書d野.. 跟住就同佢講要諗定p.1..... 跟住佢就回我一句:亞仔而家nursery woh....
我就要解釋俾佢聽, 要慢慢舖定路.......

公爵府

我覺得揀學校唔算小事喎 :mrgreen:
我迫我老公做決定咋

我老公就俾呢d"小事"我決定....... 搞到我頭都大

等待驗證會員

luzern,
對佢地來講就係小事... 大事就係買乜最新科技呀..... 之類咯....
Luzern 寫道:
我覺得揀學校唔算小事喎 :mrgreen:
我迫我老公做決定咋

男爵府

sandra,
咩你老公甘似我老公ge...

公爵府

luzern,
對佢地來講就係小事... 大事就係買乜最新科技呀..... 之類咯....

大宅

尋晚諗起我仲有一間想報:

九龍塘宣幼
培正
St Andrew
宣道茵怡
保良局易澤峯

公爵府

不過都行得幾辛苦架

尋晚諗起我仲有一間想報:
保良局易澤峯

大宅

又真係未行過噃....等我搵日試試先. thanks luzern!
Luzern 寫道:
不過都行得幾辛苦架

公爵府

AngieTinna
我第1次行時好曬, 我就感受到 夏天/ 落雨天時一定好辛苦

又真係未行過噃....等我搵日試試先. thanks luzern!

伯爵府

好媽媽勳章

我細細個都要上山讀幼稚園, 慣左就唔辛苦!

Luzern 寫道:
AngieTinna
我第1次行時好曬, 我就感受到 夏天/ 落雨天時一定好辛苦

[quote]
[/quote]

首頁
34567...30

尾頁

跳至