論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

tks

大宅

回覆:朋友個菲菲介紹個52歲菲菲工人,俾你會唔會請?

no way!! 2 old seafood la!!!

男爵府

回覆:beyondcontrol 的帖子

唔好太老la

大宅

太老了~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢一路做開就話啫, 如新請, 唔好攪啦. 人地唔再續可能身體好差. 有親戚, 2個老人家, 以為請個55歲嘅, 幫頭幫尾. 點知個老bun D血壓, 仲高過老人家, 又成日暈, 卒之炒咗.

大宅

回覆:hailey814 的帖子

多謝各位意見;但見佢又肯湊nb, 又好似好positive咁,都心喐喐,但又未能confirm 5月是否可on board, 因佢話3月先遞信,揾無經驗有驚,好烦呀!

大宅

畀面勳章

我個姐姐50歲,係香港做左12年,湊過2個nb,自己有5個。
我請她湊nb,好好心機。當然好多野會做得比較慢,要寫低note比他,不能說說就做到。

別墅

我個42都老拉,睇唔到奶撙安數,亂沖奶,抄緊,下星期走。
上兩個月話抱B腰痛,之後睇醫生,好多嘢攪,我都怕左佢、、、

禁止訪問

男爵府

我個今年48,我覺得好多過壞,先講好: 係香港做左9年,湊過B,識煮中餐,溱B有耐性,識睇微頭眼額,唔駁嘴,放假唔會遲番,唔驚佢大肚!

壞:唔主動, set time table 既野先做,唔會做多比你,做野慢D,有時洗碗都洗成粒中, 叫佢做achot 野有時會黑面,清潔一般,

其實睇你覺得边樣重要

複式洋房

我其中一個賓47, slow action, 反應慢兼撞聾煮家常便飯用兩個鐘,之後洗碗用兩個鐘家務屈其他人做....好識走位...聽日等agent 開門即炒

子爵府

我就唔請

男爵府

佢地個國家由廿YEAR OLD 出國做家務.

機能早老化成十年

就算佢抱到BB.

到BB 1YEAR OLD, 都好難追到BB.

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

如果係要湊BB,揀個後生一點,體能會好些,佢班人52即等如我們62了

大宅

引用:如果係要湊BB,揀個後生一點,體能會好些,佢

原帖由 HappyDay2008 於 13-02-14 發表
如果係要湊BB,揀個後生一點,體能會好些,佢班人52即等如我們62了
tks各位,但真係好難請人,呢D stable但又真係太老,但諗住是referral, 就好D啦,之前confirm咗個後生嘅,個agent又話佢冇錢做驗身,所以嚟唔到,我5月生la, 好驚請唔切呀,有冇好agent或人介紹凑nb呀?

水晶宮

52, too old to be a babysitter who needs to be energetic and patient.
moreover, the physical fitness may getting worse.
mind you that the employer needs to cover all the medical expenses for the helper.

侯爵府

唔好,試過工人介紹一個朋友話係50幾,點知原來已經65,超級老油條,又話呢個做唔到,各個做唔到,工作量多d做左幾日就話病左唔舒服兩日,清潔劑用量超勁,而且我懷疑佢將我屋企d日用品拿走.................:;pppp:
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

子爵府

我唔會請太老,請左你一定後悔。

首頁

尾頁

跳至