自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

近幾天見大家為了利是,邊個比多,邊個比少,邊個大細超,邊個無比,咁煩惱!
其實如果是否無新年比利是,你唔比我,我又唔駛比你,淨係買盒餅大家拜下年食下野,幾好呢!!

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:近幾天見大家為了利是,邊個比多,邊個比少

原帖由 LOVEJELLY 於 13-02-14 發表
近幾天見大家為了利是,邊個比多,邊個比少,邊個大細超,邊個無比,咁煩惱!
其實如果是否無新年比 ...
其實我覺得連禮盒都可以晤洗
禮盒裝又貴又少,晤值得

翡翠宮

有人食野食多O左或食少O左或食錯O左, 之後有人得出結論係食野唔好, 其實唔駛食野就最好啦~

呢D過於簡單既推理論斷, 對解決事件問題本身亳無幫助~~~

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:其實呢……利是

珍珠宮

咁聖誕節都唔好交換禮物了.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

個D人自己小家惡毒心胸窄啫...
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珍珠宮

贊成

珊瑚宮

,壊肚皮,不如喝杯茶消消氣
生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

子爵府

上年尾都有"$500人情唔好嚟飲“啦

公爵府

我都係咁諗

琥珀宮

畀面勳章

我覺得又幾好喎, 可以多d抽水post

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

利是利利是是嘛

男爵府

大家高興下咪算囉,你可以決定自己派幾多同派俾邊個,但無權理人地派幾多同派唔派俾你,小朋友唔計較呢d野就最開心,收到既利是俾番小朋友拆,自己唔駛煩

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

有d人為左封利是可以記一世仲要話自己唔小氣 人呢 只會記住人地既唔好 好既事一定忘記

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

唔派唔收唔洗煩
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

公爵府

最好連餅都唔買就very good.

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

首頁

尾頁

跳至