論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:卑鄙熊 的帖子

自己沖好D;因BB太細。

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:回覆 Thelittlepingu 的帖子 你bb幾大?即

原帖由 卑鄙熊 於 13-02-15 發表
回覆 Thelittlepingu 的帖子

你bb幾大?
其實我工人好掂,不過我唔想BB太痴拒,點都要有其他人分散注意力

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:如題,+BB慣左6pm沖涼,+但我要返工返唔切屋

原帖由 卑鄙熊 於 13-02-14 發表
如題, BB慣左6pm沖涼, 但我要返工返唔切屋企同佢沖, 你地會俾工人同佢沖定係寧願改時間夜D自己同BB沖? (但 ...
我無比工人幫女沖涼丫! even 我女已經三歲, 學其他人講,沖涼係親子活動

別墅

回覆:會唔會俾工人同4個月BB沖涼

改夜d自已沖,我個仔由細到大都好夜先沖涼,無問題

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我會自己同佢沖,因為工人唔識睇個bb有無事,例如出疹咁,佢地唔識睇就唔會講。其實我工人都ok,有時我夜返都交俾佢沖,但係好間中咁囉。始終都係自己跟返好,bb幾時沖都唔會影響佢地訓覺,因為沖涼時間都唔係好長,佢地要訓,你阻都阻唔住﹗

珍珠宮

BK Milk勳章

工人冲,假期自乙做

禁止訪問

複式洋房

感謝大家! 聽到大家咁支持我要自己同返bb沖, 我都好安慰
好啦, 等我改返個working schedule, 留返個沖涼時間俾自己同bb沖先!
btw, 岩岩agent打俾我, confirm左工人會23號到, 我自己23-28號都請左假, 我會俾心機! 盡量在呢幾日train工人照顧bb既野, 雖然沖涼會自己做, 但都會教工人沖, in case要佢幫手!

多謝你地呀!

如果仲有咩同工人+bb相處既注意事項, 希望你地都再教我啦~

禁止訪問

大宅

會唔會俾工人同4個月BB沖涼?

太早同bb沖驚冷親,岩岩訓醒要保暖,就算有暖爐都唔好

大宅

你地好犀利,放咗工咁攰仲同BB沖涼,我雞手鴨腳,工人幫BB沖仲好過我。BB好細時我會睇住,但始終都要放手俾工人沖。我個仔6個月前好多時係爸爸同去沖。

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 遊學勳章 畀面勳章

唔會俾工人

複式洋房

我以家主張都係放工自己同bb沖, 但係有時要夜返點都要叫工人幫手ga la, 係咪?

複式洋房

同埋係咪最緊要到時睇吓工人掂唔掂? 如果佢掂既就唔洗咁擔心啦~
我黎緊呢個工人, 話自己係讀nurse, 又係歐洲做過工人, 人工仲要比一般工人高, 我希望佢真係ok啦!

珍珠宮

我仔 15m,工人從來未同過佢沖涼!如果我趕唔切收工,我老公會同仔沖,真係 2 個都唔得,我情願佢沖少日!

唔好講佢地無心裝載,同 bb 沖涼有一定危險性,細個就驚跌佢落水,o的水入眼入耳入鼻/水太凍太熱,再大o的 bb 曉反曉郁仲危險!工人一下失神 bb 撼落個盤/浴缸度可大可小!仲有聽過好多工人玩o野,用凍水,偷影 bb 裸體相。。。自己心肝寶貝,只有自己最著緊!

大宅

Yes! 佢仲要覺得我地三十幾度用熱水爐好crazy!

公爵府

引用:我會改時間,沖涼都係親子活動

原帖由 melody.auko 於 13-02-14 發表
我會改時間,沖涼都係親子活動
冇錯,且安全重要,唔放心工人冲,企喺側邊幫手就得

子爵府

睇住佢沖

子爵府

我就比姐姐沖, 佢D手勢唔錯, 不過屋企要有其他人係度佢先可以同BB沖涼.

大宅

我唔會放心工人同bb 沖涼,至少要bb 識企,唔會浸到先放心 dd.

首頁

尾頁

跳至