跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

Re: 2004年6月BB (part 20)

其實今次 pg 大部份都會係同學仔, 不過我仲未搞得清邊個打邊個......
小朋友郁手郁腳實會有, 到時留番比老師慢慢歎啦 :mrgreen:

elainehopl 寫道:
個同學仔係同我地一班, 牛王仔? 我個囡(牛王妹), 會還手, 到唔知會唔會有損傷.

伯爵府

好媽媽勳章

我估真係冇咁好, 可能得一萬頭, 做左十年個d, 跟大老板就超好, 地位又高, 大老板成日放al (可以係成個月), 秘書又放/冇野做! 仲有老板仲幫秘書d仔女搵名校.

kohelen 寫道:
八唔八到幾$... :mrgreen:
不過通常秘書個pay無我而家咁好~我估...

伯爵府

好媽媽勳章

上次, helen 提過29/7, 但後來linlin話5/8. 上星期馬老師蘇老師無提我地, 我地照返?

pcsiauw 寫道:
係囉, 好似係8月5日先唔駛返喎

[quote]
kohelen 寫道:
Oni,
乜唔係8月5日唔駛返咩~ 唔通我記錯
上星期馬老師蘇老師無提我地唔駛返喎~
[/quote]

大宅

>>>>>>>>>>>>>>>>>
各位參加了香港區開心荳芽組的媽咪們請注意:

廖太剛打電話給我, 有些少更改, 資料如下:
1. 第一堂會延至6月10日才上堂。
2. 7月29日會放暑假, 所以不用上堂。
3. 全部十堂會上到8月26日。
4. 上第一堂時, 大家早到10分鐘左右。
5. 不用脫鞋上課。
6. 沒有什麼特別東西需要自備, 茶點的物品及器皿由基教供應。

上課日期有些更改, 希望不會造成大家ge不便!!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

吓!我mark低咗29/7唔駛上喎!
我found 之前helen個post啦!

大宅

如有須要見客, 我可以惜出會計師樓個名畀你 (信得過你 )!

[quote]
wenwan 寫道:
Elaine, 我無做過audit ga. 我做commercial出身ga. 我有個friend個friend, 都系FT mom, 距搵左份freelance job, 幫客build finanical model, 計時薪. 好似幾好搵. 有機會我都想試試
[/quote]

男爵府

老板終於反玩頂唔住瞓左... 我都去瞓啦!!!

大宅

老板每次出門(incl. leisure)我都唔放得架, 佢要打long d番黎問野, 有特別事故又要有人識得摷佢....不過, 我會得閒好多, 又可著得casuel d!
我估真係冇咁好, 可能得一萬頭, 做左十年個d, 跟大老板就超好, 地位又高, 大老板成日放al (可以係成個月), 秘書又放/冇野做! 仲有老板仲幫秘書d仔女搵名校.

大宅

wendy, 請問build financial model 即係大概做d咩架?

另外我想請教: 私人有限公司 ge 股份如果唔見左份declaration of trust (20年前簽), 有無補救方法?

如有須要見客, 我可以惜出會計師樓個名畀你 (信得過你 )!

[quote]
wenwan 寫道:
Elaine, 我無做過audit ga. 我做commercial出身ga. 我有個friend個friend, 都系FT mom, 距搵左份freelance job, 幫客build finanical model, 計時薪. 好似幾好搵. 有機會我都想試試
[/quote]

伯爵府

好媽媽勳章

我公司唔同, 大大老板冇regular野做, 所以可以放長假, 但佢地放之前, 我地會做晒d野畀佢.

子爵府

Oni,
呢個係上第一堂前, 廖太咁樣同我confirmed的。但上第一堂時, 老師們派左一張粉紅色紙俾我地, 話係8月5日果堂唔駛上的~
我諗應該係以老師們所講為準~
不過呢兩日都有黃雨, 唔知明天天氣如何~
TszCheukMaMa 寫道:
>>>>>>>>>>>>>>>>>
各位參加了香港區開心荳芽組的媽咪們請注意:

廖太剛打電話給我, 有些少更改, 資料如下:
1. 第一堂會延至6月10日才上堂。
2. 7月29日會放暑假, 所以不用上堂。
3. 全部十堂會上到8月26日。
4. 上第一堂時, 大家早到10分鐘左右。
5. 不用脫鞋上課。
6. 沒有什麼特別東西需要自備, 茶點的物品及器皿由基教供應。

上課日期有些更改, 希望不會造成大家ge不便!!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

吓!我mark低咗29/7唔駛上喎!
我found 之前helen個post啦!

伯爵府

好媽媽勳章

5/8 = holiday! Thanks to Helen, Linlin and Oni.

大宅

Thanks Helen,

我仔仔可能番唔到啦! 我有事陪媽媽上大陸, 我先生未必肯同阿仔上堂,要同佢傾傾先. 你地玩得開心d啦!

等待驗證會員

今個禮拜又落雨... 唉.. 典算?????

大宅

渣渣,

請問你好耐之前介紹紅磡o個間買日本出口衫仔間公司仲有無開?? 我想同佢買d平o既褲仔, 或者有無好介紹??

等待驗證會員

我同事話有woh, 我自己好耐無上去啦... 對上個次買左好多... 我pm個電話俾您呀...您check pm 呀...

大宅

收到....... thanks!!!

男爵府

渣渣 & 阿妹,
Kid Style Summer Sale

伯爵府

好媽媽勳章

渣渣, 果條日本bb裙幾arm你!

男爵府

ardnas65 寫道:
我同事話有woh, 我自己好耐無上去啦... 對上個次買左好多... 我pm個電話俾您呀...您check pm 呀...

Sandra,
可唔可以 pm 埋比我 ?

等待驗證會員

日前同亞仔影校服相....

首頁

尾頁

跳至