論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇聽過基 x 教勵行會

請問有冇聽過基x教勵行會, 佢地好似專幫 d 有問題或被炒 d 工人架, 係咪呀?

男爵府

Re: 有冇聽過基 x 教勵行會

我聽過agent講,佢地專幫d工人告傭主,好似underpaid個d羅,跟住告得入,有錢賠就對分,不過唔知係咪

大宅

屈人會

屈人會, 正PK會, 專幫賤印屈僱主...........................PUSH 小心.....

男爵府

您講得無錯, 不過漏左最緊要一條, 佢地係專幫人老屈僱主的!

原帖由 過客 於 06-7-28 13:18 發表
請問有冇聽過基x教勵行會, 佢地好似專幫 d 有問題或被炒 d 工人架, 係咪呀?

男爵府

差 d 唔記得補充:

千祈唔好比個"基 x 教"3個字嚇到, 呢個純粹一個名號來咋。

即係,您改左名叫"李+誠", 唔等於就真係人所共知果位超人。

伯爵府

麗麗會一早講左,佢同"機篤教"係無關架啦。

呢D咁既PK組織,話幫弱勢社群喎!佢地都痴痴地既~

肥C大隻既走埋去要佢地幫手告僱主唔俾飽飯佢食;

上網上到3更半夜唔瞓,帶埋對國寶眼要佢地幫手告僱主唔俾佢地足夠休息; 

相識滿天下,手機無停咁響仲上埋網玩FB,就去搵佢地幫手告僱主un工人假;

手機用 i phone, 成身金器, 就搵佢地幫手告僱主出唔足量/無量出;

佢地乜都受, 因為告得入, 有錢收就兩份分~

首頁

尾頁

跳至