自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

今日有人請食飯...咁就揀左間 疑似高級d既餐廳啦。
訂位果陣 15位...佢話要我地每日消費最少一百wo...(佢d set lunch由5x蚊至8x蚊)
咁都唔係錢既問題, 大部份 女仔都怕食唔落咁多..(第2次幫襯, 上一次無要求min 個人洗費)
main dish (有湯有包)之後, 要加甜品 先夠最少一人一百..
咁如是者, 十幾人開開心心食飯, 食物不過不失, 唔係高水準, 當普通西餐廳貨仔啦

咁埋單果陣呢...

佢就講左一個 千幾蚊既數...咁俾錢果個就話, "e..好似多左"
原來餐牌寫明免加一, 但係佢 話我地人太多 (過12人), 要加一...
(但如果唔係睇得出多左錢, 唔打算講俾我地知)
咁我地成班都好 o 咀, 唔係食飯都要講價啊?
乜俾幾多錢 唔係跟 menu 眼見架咩?
俾我地問一問, 咁分開 6人 6人 一張單..係咪唔駛加一?
(waiter開始態度惡劣,嚇到我地, 點解無啦啦waiter發火)
咁佢本身寫到免加一, 後來又要加, 唔合理丫麻..
waiter最後發住火咁 話 咁我減番你咩咩咩個price....
(言下之意覺得加一係合理,即使係唔通知我地及寫明免加一。)

只能說....咁有趣既餐廳, 我地同佢無緣無份.....

my005  咁衰﹗開佢名﹗  發表於 13-2-20 15:35
catfitfit  可能有機會...加一的那份錢是waiter自已友分的, 我估  發表於 13-2-20 14:47

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:大埔食飯奇遇記

咁做生意真係痴痴地

寶石宮

邊間

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

開個名黎聽下好wor咁有趣
我耐唔屎...都會成班家兒仔'那' 1打人...出去食飯架...

前面是絕路~希望在轉角

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mouth:
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

Olixx?

shannnb  唔係, olxxxx幫襯過好多次, 人多, 但係service okay!(我地要求都唔高)  發表於 13-2-20 15:34
ccn008  PCCW前面果間??  發表於 13-2-20 15:04

公爵府

佢梗係發火啦, 俾你地踢爆左嘛...

子爵府

減齡達人勳章

邊間呢?我間唔中行下大埔

珍珠宮

shannnb 發表於 13-2-20 14:37
今日有人請食飯...咁就揀左間 疑似高級d既餐廳啦。
訂位果陣 15位...佢話要我地每日消費最少一百wo ...
加一係waiter分$$$的

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇下有無大埔街坊識呢間? 唔開佢名, 但講位置囉!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能佢今晚無錢賭馬!!!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

大埔中心果間?咦?如果佢冇加一又冇寫明十幾人以上要加一就可以去投訴呢間餐廳,

水晶宮

JM請問係邊間??

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

邊間邊間?樓主快d開名,我係大埔由細住到大

男爵府

開佢名啦, 我住大埔, 唔想咁唔好彩比佢加到一...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

少去,不能遇上

伯爵府

咁都得
You will never walk alone

子爵府

BK Milk勳章

咁有趣...免加一都可以隨時變加一

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

mouth:近新街市果間嗎?我上次帶仔女去諗住去食,好彩無位。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

水晶宮

hashtag影視迷勳章

咁衰…

首頁

尾頁

跳至