自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

頭先9:00 就38.6度,食左退燒藥10:00度就37.7度。

醫生book左未夠鐘,而家阿女又訓左,摷唔摷醒佢出去睇醫生好呢

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:頭先9:00+就38.6度,食左退燒藥10:00度就

原帖由 silviachoi 於 13-02-21 發表
頭先9:00 就38.6度,食左退燒藥10:00度就37.7度。

醫生book左未夠鐘,而家阿女又訓左,摷唔摷醒佢出去睇 ...
如果再上38度,用溫水沖涼,可以頂多陣
有冇其他病徵?有冇抽筋?

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

用溫水幫佢抺手, 腳, 10MINS到, 會好好多.

男爵府

引用:Quote:原帖由+silviachoi+於+13-02-21+發表

原帖由 akachanman 於 13-02-21 發表
如果再上38度,用溫水沖涼,可以頂多陣
有冇其他病徵?有冇抽筋?
無其他病徵呀,無咳無鼻水無打乞痴。

我見佢訓左又唔係好想摷醒佢睇醫生,但又驚佢如果,touchwood有咩時錯過左痼時間無得睇,好煩惱。

男爵府

引用:用溫水幫佢抺手,+腳,+10MINS到,+會好好多.

原帖由 joannewu_0302 於 13-02-21 發表
用溫水幫佢抺手, 腳, 10MINS到, 會好好多.
頭先有幫佢抹過下,thx.

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+akachanman+於+13-02-21+發表

原帖由 silviachoi 於 13-02-21 發表
無其他病徵呀,無咳無鼻水無打乞痴。

我見佢訓左又唔係好想摷醒佢睇醫生,但又驚佢如果,touchwood有咩時 ...
你話Book左未夠鐘咋夠鐘梗係去喇

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

silviachoi 發表於 13-2-21 10:56
頭先有幫佢抹過下,thx.

唔係抺過下,
醫生都咁教.
係每次每邊抺10MINS啊!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:阿女發燒

今天先開始燒?小朋友幾歲?同女女換下衫或沖涼,有助散熱…

男爵府

引用:Quote:原帖由+silviachoi+於+13-02-21+發表

原帖由 akachanman 於 13-02-21 發表
你話Book左未夠鐘咋夠鐘梗係去喇
去左,而家等緊
因為我諗如果退仲睇唔睇

男爵府

引用:Quote:silviachoi+發表於+13-2-21+10:56+頭

原帖由 joannewu_0302 於 13-02-21 發表
唔係抺過下,
醫生都咁教.
係每次每邊抺10MINS啊!
我頭先同佢食藥有抹下,不過無十分鐘咁耐。我睇完醫生返屋企會試下

男爵府

引用:今天先開始燒?小朋友幾歲?同女女換下衫或

原帖由 Angelice-BeBe 於 13-02-21 發表
今天先開始燒?小朋友幾歲?同女女換下衫或沖涼,有助散熱…
係呀,今朝先燒。阿女一歲。啱啱出左去睇醫生,響街吹下風好似無咁熱了

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 silviachoi 的帖子

其實小朋友發燒, 間中可幫她換下衫也可散熱...!!! get well soon ~

男爵府

引用:回覆+silviachoi+的帖子 其實小朋友發燒,+

原帖由 Angelice-BeBe 於 13-02-21 發表
回覆 silviachoi 的帖子

其實小朋友發燒, 間中可幫她換下衫也可散熱...!!! get well soon ~ ...
thanks, 醫生話阿女喉嚨有小小紅,小小發炎,應該係初發感冒所以發燒

首頁

尾頁

跳至