母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

仔仔過幾日就三個月喇!返工泵出黎用樽餵4安左右,但唔係餐餐食到咁多…我泵卻每次兩邊加埋都有成5安左右…多左都可以留起亦泵清晒!

問題係一返去埋身,佢每次都只食一邊但一邊頂晒都係3安,又唔係次次肯食埋另邊,咁係屋企我都會去廁所手擠出黎清下(再儲了冰櫃已有貨無位再擺,浪費!)但係出街呢家唔知點算好?點清呀?驚谷奶又驚減量… 又迫唔到…

男爵府

引用:仔仔過幾日就三個月喇!返工泵出黎用樽餵4

原帖由 Deneve 於 13-02-23 發表
仔仔過幾日就三個月喇!返工泵出黎用樽餵4安左右,但唔係餐餐食到咁多…我泵卻每次兩邊加埋都有成5安左右… ...
其實聽落你每次餵一邊bb 就夠食,所以你唔使諗點比佢食多啲,反而係你埋完身唔使泵清佢,反正你返工泵都夠佢食有突添!!

禁止訪問

別墅

回覆:點樣令到埋身食多d呀?

呢排都頗頭痛下…返工泵定時自己就覺得舒服添,反而埋身食既初頭都好好,唔知點解食到15分鐘就爆喊,以為唔夠俾另一邊但就狂喊…要按撫一陣先收,有時會繼續食有時就算唔再餵,有些down… 唔係食飽就滿足開心架咩?呢d情況一日有兩三次咁!

食樽聽屋企人講阿仔扭都要氹下先食晒或都有淨…都唔知阿仔搞咩?

男爵府

引用:呢排都頗頭痛下…返工泵定時自己就覺得舒服

原帖由 Deneve 於 13-02-24 發表
呢排都頗頭痛下…返工泵定時自己就覺得舒服添,反而埋身食既初頭都好好,唔知點解食到15分鐘就爆喊,以為唔 ...
食到十五分鐘爆喊,有無試過幫佢掃吓風先??

男爵府

仔仔過幾日就三個月喇!返工泵出黎用樽餵4安左右,但唔係餐餐食到咁多…我泵卻每次兩邊加埋都有成5安左右… ...
你係咪啲奶都多個隻?有時奶出得急bb 可能會多風啲。你如果返工泵夠呢,埋身後唔使擠清,太多奶都唔好,易谷又易塞

大宅

放假埋身不用擠清!返工無埋身咁密架嘛!埋身三四個鐘一次,返工成六個鐘先一次,計法又唔同!
埋身啜奶出快出慢有時BB都唔鐘意!三個月識飽啦!佢飽唔食你質佢都會喊架!佢喊左右輪下!唔食收工!
冰奶沖涼囉!無計!

別墅

引用:Quote:原帖由+Deneve+於+13-02-23+發表仔仔

原帖由 Babybabyhopes 於 13-02-24 發表
放假埋身不用擠清!返工無埋身咁密架嘛!埋身三四個鐘一次,返工成六個鐘先一次,計法又唔同!
埋身啜奶出 ...
但佢埋身只能維持兩個鐘,唔係下下三個鐘〜

別墅

引用:Quote:原帖由+Deneve+於+13-02-23+發表仔仔

原帖由 Babybabyhopes 於 13-02-24 發表
埋身啜奶出 ...
唯有拎去沖涼啦!

大宅

引用:Quote:原帖由+Babybabyhopes+於+13-02-24+

原帖由 Deneve 於 13-02-24 發表
但佢埋身只能維持兩個鐘,唔係下下三個鐘〜
其實初時多奶係咁。我當時就全埋身後泵少少,等無咁谷,唔好泵清。太多奶一來雪櫃無位!二來佢變相食前乳多~
到返工泵都夠佢食仲可儲冰奶,冰櫃都滿!隔日一包冰奶沖涼~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊